Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο16 Ιουνίου 2021Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

i-Portunus | Ένα νέο πρόγραμμα κινητικότητας για καλλιτέχνες και επαγγελματίες του πολιτιστικού τομέα

capture_1.png
© EU
To i-Portunus είναι ένα νέο πρόγραμμα κινητικότητας για καλλιτέχνες και επαγγελματίες του πολιτιστικού τομέα, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» και έχει δοκιμαστεί από το 2019 με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Το i-Portunus απευθύνεται κυρίως σε νεότερους και ανερχόμενους καλλιτέχνες που στέλνουν αιτήσεις για χρηματοδότηση τουλάχιστον 10πλάσια της διαθέσιμης. Το 2019, έλαβαν στήριξη 337 άτομα, ενώ φέτος μέχρι στιγμής έχουν επιλεγεί 304 άτομα για να λάβουν μικρές επιχορηγήσεις (έως 3.000 ευρώ) που θα τους επιτρέψουν να μεταβούν στο εξωτερικό για να πραγματοποιήσουν συνεργασίες, συμπαραγωγές, συνδημιουργίες με συναδέλφους τους ή για σκοπούς επαγγελματικής εξέλιξης.

Τώρα, για πρώτη φορά, η δράση Σπίτια i-Portunus προσφέρει σε φορείς φιλοξενίας την ευκαιρία να καταθέσουν αίτηση μαζί με τους καλλιτέχνες που θα επιλέξουν, ώστε να τους καλέσουν να συνεργαστούν μαζί τους. Η χρηματοδότηση παρέχεται σε καλλιτέχνες και επαγγελματίες του πολιτιστικού τομέα, αλλά μέσω ενός φορέα φιλοξενίας. Η νέα αυτή δράση θα επιτρέψει σε φορείς φιλοξενίας που δεν έχουν τα μέσα να προσελκύσουν διεθνή ταλέντα, να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα κινητικότητας. Λόγω του κορονοϊού, δίνεται και η δυνατότητα μεικτής κινητικότητας.

Ανοιχτή πρόσκληση υποβολής αιτήσεων με προθεσμία 30 Ιουνίου

Μια δεύτερη πρόσκληση θα δημοσιευτεί στις 23 Αυγούστου με προθεσμία τις 3 Οκτωβρίου.

Υποβολή αιτήσεων εδώ. Για τυχόν ερωτήσεις απευθυνθείτε στη διεύθυνση iportunusatmitost [dot] org (iportunus[at]mitost[dot]org)

Μετά τις παραπάνω προσκλήσεις, το -i-Portunus θα αποτελέσει συστατικό στοιχείο του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη» με στόχο τη στήριξη, τη διασύνδεση, την ώθηση και τη χρηματοδότηση της κινητικότητας των καλλιτεχνών, των δημιουργών και των επαγγελματιών του πολιτιστικού τομέα.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
16 Ιουνίου 2021
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα