Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο30 Νοεμβρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η πέμπτη ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής για την εκπαίδευση δίνει τον λόγο στους νέους

edu summit eu

Αύριο, 1η Δεκεμβρίου 2022, θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες η πέμπτη Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής για την Εκπαίδευση. Η κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, θα ανοίξει την εκδήλωση, στην οποία θα συμμετάσχουν η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Αντιπρόεδρος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας κ. Μαργαρίτης Σχοινάς και η Επίτροπος Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων κ. Γιούτα Ουρπιλάινεν.
 

Μεταξύ των συμμετεχόντων είναι επίσης υπουργοί από τα κράτη μέλη, βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκπρόσωποι της Επιτροπής των Περιφερειών και της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, καθώς και ενδιαφερόμενα μέρη απ’ όλη την Ευρώπη. Η φετινή σύνοδος κορυφής για την εκπαίδευση εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022 και θα δώσει σε πολλούς νέους τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις τους στις συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της συνόδου. Οι σημερινοί νέοι είναι το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στην πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση των κοινωνιών μας. Οι νεαροί συμμετέχοντες θα εκφράσουν τις απόψεις τους στις συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης σχετικά με τις επενδύσεις σε ποιοτική και συμπεριληπτική εκπαίδευση σε όλα τα κράτη μέλη, σχετικά με τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες καινοτομίας που προφέρει η στρατηγική για τα πανεπιστήμια, καθώς και σχετικά με τον ρόλο της εκπαίδευσης και της κατάρτισης στην ανάπτυξη γνώσεων και στη διαμόρφωση συμπεριφορών και αξιών. Θα συζητήσουν επίσης πώς μπορούν να συμβάλουν στην πράσινη μετάβαση, καθώς και τον δυνητικό αντίκτυπο των ψηφιακών δεξιοτήτων στους σπουδαστές σε διάφορα επίπεδα της μαθησιακής και επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.
 

Η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής για την Εκπαίδευση θα προσφέρει στην εκπαιδευτική κοινότητα μια μοναδική ευκαιρία να προβεί σε απολογισμό της προόδου που έχει επιτευχθεί, ιδίως στην υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης, να ανταλλάξει βέλτιστες πρακτικές και να εξετάσει τις μελλοντικές προκλήσεις και ευκαιρίες.
 

Η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής για την Εκπαίδευση θα είναι υβριδικής μορφής, ενώ το κοινό μπορεί να έχει πρόσβαση στη σύνοδο εδώ, καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το πλήρες πρόγραμμα της συνόδου είναι διαθέσιμο εδώ.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
30 Νοεμβρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα