Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο10 Μαρτίου 2021Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διορίζει δύο νέους επικεφαλής των αντιπροσωπειών της στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες

logo_of_the_european_commission_el.svg_0.png
© EU
Χθες, η Επιτροπή διόρισε δύο νέους επικεφαλής των αντιπροσωπειών της στην Ελλάδα και στο Βέλγιο. Η κ. Νιόβη Ρίνγκου θα αναλάβει τα νέα της καθήκοντα στην Αθήνα στις 16 Μαΐου 2021. Ο κ. Stefaan De Rynck θα αναλάβει τα καθήκοντά του ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες στις 16 Μαρτίου 2021. Οι επικεφαλής των αντιπροσωπειών ενεργούν ως επίσημοι/επίσημες εκπρόσωποι της Επιτροπής στα κράτη μέλη υπό την πολιτική ευθύνη της Προέδρου Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η κ. Νιόβη Ρίνγκου, Ελληνίδα υπήκοος, θα αξιοποιήσει στα νέα της καθήκοντα την άρτια κατάρτιση που διαθέτει σε ζητήματα πολιτικών, τις επικοινωνιακές και διευθυντικές της δεξιότητες και τη νομική της εμπειρογνωσία σε θέματα σχετικά με την ΕΕ. Από το 2014 υπηρετεί στη Μονάδα «Πολιτική για τη δικαιοσύνη και κράτος δικαίου» της Γενικής Διεύθυνσης Δικαιοσύνης (ΓΔ JUST). Το 2018 διορίστηκε προϊσταμένη της Μονάδας αυτής. Από το 2002 υπηρετεί στη ΓΔ JUST, στην οποία υπήρξε αρχικά αναπληρώτρια προϊσταμένη της Μονάδας Προστασίας Δεδομένων και της Μονάδας Πολιτικής Δικαιοσύνης. Άρχισε τη σταδιοδρομία της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 1989, στη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς, στην οποία εργάστηκε για τον προγραμματισμό και τον συντονισμό του προγράμματος «Διάλογος με τους πολίτες». Εργάστηκε ιδίως για την πρώτη εκστρατεία ευαισθητοποίησης σχετικά με τα δικαιώματα των πολιτών στην ενιαία αγορά. Προηγουμένως, είχε εργαστεί για την εναρμόνιση του εταιρικού δικαίου. Η κ. Ρίνγκου είναι δικηγόρος, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Paris I Panthéon-Sorbonne, όπου ειδικεύτηκε στο ευρωπαϊκό δίκαιο (DEA).

Ο κ. De Rynck, Βέλγος υπήκοος, διαθέτει πλούσια πείρα σε θέματα σχετικά με την ΕΕ και τις πολιτικές της, πείρα την οποία απέκτησε κατά τη διάρκεια της 25ετούς του θητείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μεταξύ άλλων στους τομείς της επικοινωνίας και της δημόσιας διπλωματίας. Διετέλεσε προϊστάμενος μονάδας σε διάφορα τμήματα, πιο πρόσφατα στις ειδικές ομάδες για το Brexit και στη Γενική Διεύθυνση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών και Ένωσης Κεφαλαιαγορών, όπου ήταν υπεύθυνος για την ελεύθερη κυκλοφορία των κεφαλαίων και την επιβολή της νομοθεσίας. Το 2016, ανέλαβε ανέλαβε τη θέση συμβούλου του Michel Barnier, επικεφαλής διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Brexit. Προηγουμένως είχε διατελέσει προϊστάμενος της Μονάδας Επικοινωνίας της Γενικής Διεύθυνσης Ενιαίας Αγοράς και Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών, καθώς και προϊστάμενος της Μονάδας Συντακτικών Περιεχομένων και Ανάλυσης των ΜΜΕ της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνίας. Προηγουμένως, είχε διατελέσει εκπρόσωπος Τύπου αρμόδιος για την πολιτική μεταφορών και για τη Συνέλευση για το Μέλλον της Ευρώπης και τη Διακυβερνητική Διάσκεψη (2001-2004). Εργάστηκε επίσης αρκετά χρόνια στον τομέα της περιφερειακής πολιτικής και της πολιτικής για την αστική ανάπτυξη. Πριν προσληφθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο κ. De Rynck ήταν επιστημονικός συνεργάτης και σύμβουλος του Ιδρύματος Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου της Λουβαίνης. Είναι κάτοχος διδακτορικού από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας και έχει κάνει πολυάριθμες δημοσιεύσεις σχετικά με διάφορα ζητήματα που αφορούν τις δημόσιες πολιτικές της ΕΕ και του Βελγίου.

Ιστορικό

Η Επιτροπή διατηρεί αντιπροσωπείες σε όλες τις πρωτεύουσες των κρατών μελών της ΕΕ, καθώς και περιφερειακά γραφεία στη Βαρκελώνη, τη Βόννη, τη Μασσαλία, το Μιλάνο, το Μόναχο και το Βρότσλαβ. Οι αντιπροσωπείες είναι τα μάτια, τα αυτιά και η φωνή της Επιτροπής επί τόπου στα κράτη μέλη της ΕΕ. Συνεργάζονται με τις εθνικές αρχές, τους ενδιαφερόμενους φορείς και τους πολίτες και ενημερώνουν τα μέσα ενημέρωσης και το κοινό σχετικά με τις πολιτικές της ΕΕ. Οι επικεφαλής αντιπροσωπείας διορίζονται από την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και είναι οι πολιτικοί της εκπρόσωποι στο κράτος μέλος στο οποίο έχουν αποσπαστεί.

Περισσότερες πληροφορίες

Δικτυακός τόπος της Αντιπροσωπείας της Επιτροπής στο Βέλγιο

Δικτυακός τόπος της Αντιπροσωπείας της Επιτροπής στην Ελλάδα

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
10 Μαρτίου 2021
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα