Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο31 Ιανουαρίου 2024Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποτίει φόρο τιμής στον Ζακ Ντελόρ, αρχιτέκτονα της Ευρώπης

JD photo

Σήμερα, στις 18:00 (ώρα Ελλάδος), η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν θα διοργανώσει τελετή προς τιμή του Ζακ Ντελόρ, πρώην Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 1985 έως το 1995, ο οποίος απεβίωσε στις 27 Δεκεμβρίου.

«Πέρα από την κληρονομιά του Ζακ Ντελόρ, πιστεύω ότι πρέπει να διατηρήσουμε ζωντανή τη φλόγα. Τη φλόγα της θέλησης, της φιλοδοξίας και του ρεαλισμού. Άλλωστε, η πορεία της Ευρώπης αναδιαμορφώνεται καθημερινά. Ο Ζακ Ντελόρ μας δίδαξε πόσο σημαντικό είναι να προσαρμοζόμαστε στις νέες ανάγκες. Να δρούμε με φιλοδοξία και ρεαλισμό και να ανταποκρινόμαστε στις νέες προκλήσεις. Και να στηρίζουμε σταθερά το ευρωπαϊκό ιδεώδες», δήλωσε η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν.

Αργότερα, θα μπορείτε να διαβάσετε την εναρκτήρια ομιλία της Προέδρου εδώ, στα γαλλικά, τα αγγλικά και τα γερμανικά.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την τελετή στο Europe by Satellite (EbS). Εκτός από την οικογένεια και τους πρώην συναδέλφους του Ζακ Ντελόρ, στην τελετή θα παρευρεθούν πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες που θα αποτίσουν φόρο τιμής στον πρώην Πρόεδρο. Μεταξύ των παρευρισκομένων αναμένεται να είναι οι: Κλάους Βέρνερ Γιοχάνις, Πρόεδρος της Ρουμανίας, Γκιτάνας Ναουσέντα, Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Λιθουανίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μαρκ Ρούτε, Πρωθυπουργός των Κάτω Χωρών, Αντόνιο Κόστα, Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, Πρωθυπουργός της Κροατίας, Πέδρο Σάντσεθ, Πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μέτε Φρέντερικσεν, Πρωθυπουργός της Δανίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Ρόμπερτ Αμπέλα, Πρωθυπουργός της Μάλτας, Αλεξάντερ ντε Κρόο, Πρωθυπουργός του Βελγίου, Όλαφ Σόλτς, Ομοσπονδιακός Καγκελάριος της Γερμανίας, Λίο Βαράντκαρ, Πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Κάγια Κάλας, Πρωθυπουργός της Εσθονίας, Νικολάι Ντένκοφ, Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Πέτερι Όρπο, Πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Λουκ Φρίντεν, Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, και Ντόναλντ Τουσκ, Πρωθυπουργός της Πολωνίας και πρώην Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η τελετή θα περιλαμβάνει επίσης ομιλίες στη μνήμη του Ζακ Ντελόρ και διαλείμματα με μουσική.

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
31 Ιανουαρίου 2024
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα