Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο6 Μαρτίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην ΑΜΘ_1
7 ΜΑΡΤΊΟΥ 2023
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ_ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ_ΚΟΜΟΤΗΝΗ_

Ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης με τους πολίτες με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» συνδιοργάνωσαν την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 στις 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου «Γεώργιος Παυλίδης» το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκηςκαι του Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η εκδήλωση περιέλαβε τρεις θεματικές ενότητες:

1.     Στην αποστολή της ΕΕ σήμερα αναφέρθηκαν στις εισαγωγικές τοποθετήσεις τους η υπεύθυνη Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Ελβίρα Φόρτε, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης και η καθηγήτρια Μαρία Μιχαλοπούλου, μέλος του συμβουλίου διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και επιστημονική υπεύθυνη του Europe Direct.

2.     Την αναπτυξιακή στρατηγική της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίασε ο περιφερειάρχης Xρήστος Μέτιος, ενώ η υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Εύη Γεωργίτση αναφέρθηκε στη συνεισφορά της ΕΕ στην Περιφέρεια.

3.     Για την αρχή της Ισότητας των Φύλων στην ΕΕ συζήτησε η καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας στο τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Σεβαστή Χατζηφωτίου, ο Co-Manager του UNSDSN Greece δρ. Aντώνιος Αλεβίζος και ο ψυχολόγος στον Ξενώνα κακοποιημένων γυναικών του Δήμου Κομοτηνής ΧρήστοςΣερμπέζης.


Νωρίτερα, το πρωί της Παρασκευής 10 Μαρτίου 2023 στις 10:00 π.μ. στην ίδια αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα συνδιοργάνωσαν εργαστήριο για τους δημοσιογράφους της Περιφέρειας με αντικείμενο «Θέματα και εργαλεία του Ευρωπαϊκού ρεπορτάζ: Πώς μπορώ να ενημερώσω τους πολίτες του τόπου μου». Ομιλητές ήταν η υπεύθυνη Τύπου του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα Ελβίρα Φόρτε, ο υπεύθυνος Κοινωνικών Δικτύων και Ιστοσελίδας του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα Σταύρος Σαμουηλίδης και η υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Εύη Γεωργίτση.

 

Φωτογραφικό υλικό

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην ΑΜΘ_1_1
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην ΑΜΘ_1_2
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην ΑΜΘ_1_3
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην ΑΜΘ_1_4
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην ΑΜΘ_1_5
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην ΑΜΘ_1_6
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην ΑΜΘ_1_7

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην ΑΜΘ_2_1
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην ΑΜΘ_2_2
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην ΑΜΘ_2_3
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην ΑΜΘ_2_4
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην ΑΜΘ_2_4
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην ΑΜΘ_2_6
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην ΑΜΘ_2_7
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην ΑΜΘ_2_8
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην ΑΜΘ_2_9
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην ΑΜΘ_2_10

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
6 Μαρτίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα