Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο15 Μαρτίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Δυτική Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Δυτική Ελλάδα_0
16 ΜΑΡΤΊΟΥ 2023
Εκδήλωση_Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Δυτική Ελλάδα_1

Στο πλαίσιο του  11ου  Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης - Regional Growth Conference (RGC), το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Europe Direct Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. συνδιοργάνωσαν ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης με τους πολίτες με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Δυτική Ελλάδα», το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 στις 09:00, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πάτρας.

Η εκδήλωση περιέλαβε τρεις θεματικές ενότητες:

  1. Στην αποστολή της ΕΕ σήμερα θα αναφέρθηκαν στις εισαγωγικές τοποθετήσεις τους ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, η αναπληρώτρια Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Ελένη Παλαιολόγου και η Επικεφαλής του Europe Direct Δυτικής Ελλάδας, Μαρία Βουτσινά.
  2. Τη συνεισφορά της ΕΕ στη Δυτική Ελλάδα παρουσίασαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριος Φαρμάκης, o Ανώτερος εμπειρογνώμονας για Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, Χρήστος Γκόφας και ο Προϊστάμενος Μονάδας - Παρακολούθηση της εθνικής απασχόλησης και της κοινωνικής ένταξης καθώς και των Δράσεων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) για την Ελλάδα και την Κύπρο, Patrick Paquet. Τη συζήτηση θα συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγεωργίου.

3.   Το ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης και της κοινωνικής ψηφιοποίησης συζήτησαν ο Ευρωβουλευτής του ΕΛΚ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο ανώτερος εμπειρογνώμονας της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνιακών Δικτύων, Περιεχομένου και Τεχνολογιών, Martin Ulbrich  και o συνιδρυτής του Code. Hub, Βασίλειος Βέλκος. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κώστας Γιαννακίδης.


Αμέσως μετά την εκδήλωση, το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 στις 12:00 μ.μ. στην ίδια αίθουσα του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συνδιοργάνωσαν εργαστήριο για τους δημοσιογράφους της Περιφέρειας με αντικείμενο «Θέματα και εργαλεία του Ευρωπαϊκού ρεπορτάζ: Πώς μπορώ να ενημερώσω τους πολίτες του τόπου μου».  Ομιλητές ήταν ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, η Επικεφαλής του Europe Direct Δυτικής Ελλάδας, Μαρία Βουτσινά, ο δημοσιογράφος και Διευθυντής του Παρατηρητηρίου Περιφερειακής Πολιτικής, Γιάννης Παπαγεωργίου, ο Υπεύθυνος Κοινωνικών Δικτύων και Ιστοσελίδας του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Σταύρος Σαμουηλίδης και η Αναπληρώτρια Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Ελένη Παλαιολόγου.

Φωτογραφικό Υλικό

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Δυτική Ελλάδα_1
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Δυτική Ελλάδα_2
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Δυτική Ελλάδα_4
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Δυτική Ελλάδα_5
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Δυτική Ελλάδα_3

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
15 Μαρτίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα