Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο30 Ιουνίου 2021Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην πράξη: 119 εκατ. ευρώ για τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Κροατία μετά τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές

logo_of_the_european_commission_el.svg__0.png
© EU
Η Επιτροπή θα στηρίξει με 119 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΤΑΕΕ) τον τοπικό πληθυσμό που επλήγη από φυσικές καταστροφές το 2020 στη Γαλλία, την Ελλάδα και την Κροατία.

Η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κ. Ελίζα Φερέιρα δήλωσε σχετικά: «Το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ επιτρέπει στα κράτη μέλη να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες των φυσικών και υγειονομικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Η Γαλλία, η Ελλάδα και η Κροατία θα λάβουν στήριξη από την ΕΕ. Πρόκειται για ένα παράδειγμα πραγματικής ευρωπαϊκής αλληλεγγύης που ωφελεί άμεσα τους πολίτες».

 

53,3 εκατ. ευρώ θα βοηθήσουν τη γαλλική περιφέρεια Provence-Alpes-Côtes d’Azur να αποκαταστήσει τις σοβαρές ζημιές που προκάλεσε η καταιγίδα «Άλεξ» τον Οκτώβριο του 2020.

 

24,6 εκατ. ευρώ θα στηρίξουν την Ελλάδα στις προσπάθειες αποκατάστασης μετά τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανός» τον Σεπτέμβριο του 2020, τις πλημμύρες του Αυγούστου του 2020 στην περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας και τον σεισμό του Οκτωβρίου του 2020 στη Σάμο, την Ικαρία και τη Χίο. Η Επιτροπή έχει ήδη καταβάλει μέσα στο 2021 προκαταβολές για τις τέσσερις αυτές περιφερειακές καταστροφές.

 

Η Επιτροπή θα καταβάλει επίσης προκαταβολή άνω των 41 εκατ. ευρώ στην Κροατία κατόπιν των καταστροφικών σεισμών που έπληξαν την κομητεία Sisak-Moslavina και τμήματα των κομητειών Karlovac και Ζάγκρεμπ τον Δεκέμβριο του 2020 και τον Ιανουάριο του 2021. Η στήριξη της Κροατίας από το ΤΑΕΕ έρχεται να προστεθεί στην ανακατανομή 111 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στις αρχές Ιουνίου του 2021 για την ανακατασκευή και την οικοδόμηση κοινωνικών κατοικιών για τους απόρους που αδυνατούν να βρουν στέγη για λόγους κοινωνικούς, οικονομικούς ή υγείας.

 

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
30 Ιουνίου 2021
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα