Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο12 Μαΐου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου συμμετέχει στη σύνοδο των Υπουργών Υγείας της G7 στην Ιαπωνία

kyriakides

Το Σάββατο 13 Μαΐου και την Κυριακή 14 Μαΐου, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων κ. Στέλλα Κυριακίδου θα εκπροσωπήσει την ΕΕ στη σύνοδο των Υπουργών Υγείας της G7 στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας.

Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στην ενίσχυση της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής της υγείας, στην αύξηση της καθολικής υγειονομικής κάλυψης και στην προώθηση της καινοτομίας στον τομέα της υγείας. H Επίτροπος κ. Κυριακίδου θα συμμετάσχει επίσης σε κοινή συνεδρίαση των Υπουργών Υγείας και Οικονομίας της G7 για τη χρηματοδότηση των παγκόσμιων συμπράξεων και πρωτοβουλιών στον τομέα της υγείας μαζί με τον Επίτροπο Οικονομίας κ. Πάολο Τζεντιλόνι, ο οποίος συμμετέχει στην παράλληλη σύνοδο των Υπουργών Οικονομίας και των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της G7 στη Νιιγκάτα της Ιαπωνίας. 

Τη Δευτέρα 15 Μαΐου, η κ. Κυριακίδου θα μεταβεί στο Τόκιο για να επισκεφθεί το Εθνικό Κέντρο Καρκίνου της Ιαπωνίας, εστιάζοντας στην προσέγγιση της Ιαπωνίας στην έρευνα, την πρόληψη, την έγκαιρη ανίχνευση, τον έλεγχο, τη θεραπεία και τη φροντίδα του καρκίνου. Θα έχει επίσης συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας, Δασονομίας και Αλιείας της Ιαπωνίας κ. Τετσούρο Νομούρα, για να συζητήσει τη συνεργασία ΕΕ-Ιαπωνίας στον τομέα της ασφάλειας των τροφίμων.

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
12 Μαΐου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα