Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο27 Αυγούστου 2021Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ Κ. ΓΙΟΥΑΝΣΟΝ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ

logo_of_the_european_commission_el.svg__0.png
© EU
Η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Ίλβα Γιούανσον ταξιδεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες για να συζητήσει με τις αρχές των ΗΠΑ τη συνεργασία όσον αφορά την ασφάλεια, καθώς και τη διαχείριση των συνόρων και της μετανάστευσης. Η Επίτροπος θα συναντηθεί σήμερα το βράδυ με τον Υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας κ. Alejandro Mayorkas στην Ουάσιγκτον. Θα συζητήσουν την προσέγγιση όσον αφορά την αντιμετώπιση της τρέχουσας κατάστασης στο Αφγανιστάν, σε συνέχεια της συνόδου της G7 στις 24 Αυγούστου.

Η Επίτροπος κ. Γιούανσον και ο κ. Mayorkas θα συζητήσουν επίσης τη συνεργασία ΕΕ-ΗΠΑ για την καταπολέμηση του κυβερνοεγκλήματος, ενώ οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση του λυτρισμικού (ransomware) και των κυβερνοεπιθέσεων, μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της κοινής ομάδας εργασίας για το λυτρισμικό (ransomware), την οποία η ΕΕ και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να συστήσουν κατά την υπουργική σύνοδο για θέματα Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων τον περασμένο Ιούνιο. Θα ανταλλάξουν απόψεις και για άλλα θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια, όπως η καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η αντιμετώπιση του βίαιου εξτρεμισμού. Άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνουν το πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης των ΗΠΑ. Την επόμενη εβδομάδα, η Επίτροπος κ. Γιούανσον θα συναντηθεί στη Νέα Υόρκη με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ. António Guterres και τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας κ. Vladimir Voronkov. Θα ανταλλάξει επίσης απόψεις με την Αναπληρώτρια Εκτελεστική Διευθύντρια της Μονάδας του ΟΗΕ για τις Γυναίκες, αρμόδια για θέματα πολιτικής, προγραμμάτων, κοινωνίας των πολιτών και διακυβερνητικής στήριξης, κ. Åsa Regnér, την Εκτελεστική Διευθύντρια της UNICEF κ. Henrietta Fore και τη βοηθό Γενική Γραμματέα του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών και διευθύντρια του Γραφείου Εξωτερικών Σχέσεων και Υποστήριξης κ. Ulrika Modeer. Την επόμενη Πέμπτη η Επίτροπος θα συναντηθεί με τον Γενικό Εισαγγελέα κ. Merrick Garland.

 

 

Press Announcement in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
27 Αυγούστου 2021
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα