Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο11 Μαΐου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Επίτροπος Γιούανσον επισκέπτεται την Ουκρανία για να επιβεβαιώσει την αλληλεγγύη της ΕΕ και να ενισχύσει τη συνεργασία για την εσωτερική ασφάλεια

Press conference by Josep Borrell Fontelles, Věra Jourová, Margaritis Schinas, Vice-Presidents of the European Commission, and Ylva Johansson, European Commissioner, on stronger rules to fight corruption in the EU and worldwide

Η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Ίλβα Γιούανσον βρίσκεται σήμερα στο Κίεβο της Ουκρανίας, όπου πραγματοποιεί συζητήσεις σχετικά με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ουκρανία και τον λαό της, και ιδίως την ενισχυμένη συνεργασία για την επιβολή του νόμου και την ασφάλεια.

Η Επίτροπος κ. Γιούανσον θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ιχόρ Κλιμένκο και την Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για την Επανένταξη των Προσωρινά Κατεχόμενων Εδαφών κ. Ιρίνα Βέρεστσουκ. Θα έχει περαιτέρω συναντήσεις με εκπροσώπους του Εθνικού Γραφείου Καταπολέμησης της Διαφθοράς και της Ειδικής Εισαγγελίας Καταπολέμησης της Διαφθοράς, προκειμένου να συζητήσουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Η Επίτροπος θα συναντηθεί επίσης με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου κ. Ρουσλάν Στέφαντσουκ. Η επίσκεψη της Επιτρόπου κ. Γιούανσον εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτικής δέσμευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της αλληλεγγύης προς την Ουκρανία και τον λαό της. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη στήριξη της ΕΕ προς τα άτομα που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας είναι διαθέσιμες εδώ.

(Για περισσότερες πληροφορίες: Anitta Hipper — Τηλ.: + 32 2 298 56 91· Yuliya Matsyk — Τηλ.: + 32 2 291 31 73)

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
11 Μαΐου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα