Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο1 Δεκεμβρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Επίτροπος Γιούανσον εγκαινιάζει το 8ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Μετανάστευσης

johansson.jpg
© EU

Τη Δευτέρα, η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Ίλβα Γιούανσον, και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ) κ. Olivier Röpke, θα κηρύξουν την έναρξη του 8ου Ευρωπαϊκού Φόρουμ Μετανάστευσης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 4 και 5 Δεκεμβρίου. Η Επίτροπος κ. Γιούανσον θα εκφωνήσει εναρκτήρια ομιλία και θα απαντήσει σε ερωτήσεις περίπου στις 11:00 ώρα Ελλάδος. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε σε απευθείας μετάδοση εδώ.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν εκπρόσωποι των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, της κοινωνίας των πολιτών, περιφερειακών και τοπικών αρχών και διεθνών οργανισμών που δραστηριοποιούνται στην ένταξη των μεταναστών στις κοινότητες υποδοχής τους. Τα μέλη της ομάδας εμπειρογνωμόνων θα παραστούν επίσης σε συνεδρίαση σχετικά με τη μετανάστευση, το άσυλο και την ένταξη από την οπτική γωνία των μεταναστών. Τα εργαστήρια θα εστιάσουν στη διαχείριση της μετανάστευσης, την εμπορία ανθρώπων, την ψυχική υγεία και τις ευάλωτες ομάδες. Οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν επίσης με την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και με τη βιώσιμη ένταξη στην αγορά εργασίας. Σε ένα «χωριό δικτύωσης» θα παρουσιαστούν 17 χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ έργα σχετικά με τη μετανάστευση.

Το Φόρουμ δίνει στην κοινωνία των πολιτών την ευκαιρία να εκφράσει τις απόψεις της, να ανταλλάξει ιδέες και βέλτιστες πρακτικές και να συζητήσει προκλήσεις και προτεραιότητες με τους φορείς λήψης αποφάσεων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Συνδιοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση HOME) και την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Φόρουμ και τις συνεδρίες είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της εκδήλωσης.

(Για περισσότερες πληροφορίες: Anitta Hipper — Τηλ.: + 32 2 298 56 91 · Fiorella Boigner — Τηλ.: + 32 2 299 37 34)

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
1 Δεκεμβρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα