Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο12 Μαΐου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Επίτροπος Φερέιρα εγκαινιάζει τον νέο γύρο του Μέσου Τεχνικής Υποστήριξης για το 2024

Visit of Elisa Ferreira, European Commissioner, to France

Σήμερα, στην ετήσια διαδικτυακή διάσκεψη για το Μέσο Τεχνικής Υποστήριξης με τίτλο «Δημόσια διοίκηση προσαρμόσιμη και έτοιμη για το μέλλον», η Επίτροπος κ. Φερέιρα εγκαινίασε τον νέο ετήσιο κύκλο μεταρρυθμιστικών έργων που μπορούν να προτείνουν τα κράτη μέλη έως τα τέλη Οκτωβρίου 2023 στο πλαίσιο του Μέσου Τεχνικής Υποστήριξης (TSI).

Η διάσκεψη εστιάζει στις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται προκειμένου οι διοικήσεις των κρατών μελών να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους και να ενισχυθεί η ικανότητά τους να παραμείνουν αποτελεσματικές, προσαρμοζόμενες σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο. Η διάσκεψη συγκεντρώνει υψηλού επιπέδου εκπροσώπους της Επιτροπής, εθνικών, περιφερειακών και τοπικών αρχών των κρατών μελών και άλλων θεσμικών οργάνων.

Στη διάσκεψη, η Επιτροπή παρουσίασε 12 νέα εμβληματικά έργα για το 2024, τα οποία καλύπτουν προτεραιότητες της ΕΕ, όπως η πράσινη μετάβαση, η ψηφιοποίηση και η ανάπτυξη δεξιοτήτων. Ειδικότερα, τα εμβληματικά έργα για το 2024 επικεντρώνονται στην προετοιμασία της δημόσιας διοίκησης για το μέλλον. Σε αυτά συγκαταλέγεται η συνέχιση του επιτυχημένου εμβληματικού έργου PACE — ανταλλαγές συνεργασίας στον τομέα της δημόσιας διοίκησης.

Στη διάσκεψη, η Επίτροπος κ. Φερέιρα παρουσίασε επίσης τα αποτελέσματα έκτακτης έρευνας του Ευρωβαρόμετρου για τις απόψεις των Ευρωπαίων σχετικά με τις μεταρρυθμιστικές ανάγκες, από την οποία προκύπτει η εκτίμηση των Ευρωπαίων για την παροχή εμπειρογνωσίας και στήριξης από την ΕΕ στα κράτη μέλη κατά τον σχεδιασμό και την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων σε ένα ευρύ φάσμα τομέων πολιτικής. Το σχετικό δελτίο Τύπου με περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμο εδώ.

(Για περισσότερες πληροφορίες: Stefan De Keersmaecker – Τηλ.: +32 2 298 46 80· Veronica Favalli - Τηλ.: +32 2 298 72 69)

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
12 Μαΐου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα