Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο25 Μαΐου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Η Επιτροπή προτείνει κανόνες για τη δέσμευση και τη δήμευση των περιουσιακών στοιχείων των ολιγαρχών που παραβιάζουν περιοριστικά μέτρα, καθώς και των εγκληματιών

Logo Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την προσθήκη της παραβίασης των περιοριστικών μέτρων της ΕΕ στον κατάλογο των αναγνωρισμένων σε επίπεδο ΕΕ εγκλημάτων. Η Επιτροπή προτείνει επίσης νέους ενισχυμένους κανόνες για την ανάκτηση και τη δήμευση περιουσιακών στοιχείων, οι οποίοι θα συμβάλουν και στην εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων της ΕΕ. Ενώ συνεχίζεται η ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας, είναι εξαιρετικά σημαντικό να εφαρμοστούν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα της ΕΕ και η παραβίασή τους να μην αποφέρει οφέλη.

Στόχος των προτάσεων είναι να διασφαλιστεί η μελλοντική δυνατότητα αποτελεσματικής δήμευσης των περιουσιακών στοιχείων προσώπων και οντοτήτων που παραβιάζουν τα περιοριστικά μέτρα. Οι προτάσεις διατυπώθηκαν στο πλαίσιο της ειδικής ομάδας «Δέσμευση και κατάσχεση», την οποία συνέστησε τον Μάρτιο η Επιτροπή.

Το δελτίο Τύπου, οι σχετικές ερωταπαντήσεις και το ενημερωτικό δελτίοείναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη Τύπου του Aντιπροέδρου Σχοινά και των Επιτρόπων Ρεντέρς και Γιούανσον στο EbS.

 

 

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
25 Μαΐου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα