Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο20 Ιουλίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Επιτροπή προτείνει ένα σχέδιο για τη μείωση της ζήτησης φυσικού αερίου, ώστε να προετοιμάσει την ΕΕ για διακοπές εφοδιασμού

Logo Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Σήμερα, η Επιτροπή πρότεινε ένα νέο νομοθετικό εργαλείο και ένα ευρωπαϊκό σχέδιο για τη μείωση της ζήτησης φυσικού αερίου, με σκοπό, έως την επόμενη άνοιξη, η κατανάλωση  φυσικού αερίου στην Ευρώπη να μειωθεί κατά 15 %. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αντιμέτωπη με τον κίνδυνο νέων διακοπών του εφοδιασμού της με φυσικό αέριο από τη Ρωσία, λόγω της εργαλειοποίησης των εξαγωγών φυσικού αερίου από το Κρεμλίνο. Ήδη, σχεδόν τα μισά κράτη μέλη πλήττονται από μειώσεις των παραδόσεων. Αναλαμβάνοντας δράση τώρα, μπορούμε να περιορίσουμε τον κίνδυνο αλλά και το κόστος για την Ευρώπη σε περίπτωση νέας ή ολικής διαταραχής του εφοδιασμού, και να ενισχύσουμε την ενεργειακή ανθεκτικότητα της Ευρώπης. Όλοι οι καταναλωτές, οι δημόσιες αρχές, τα νοικοκυριά, οι ιδιοκτήτες δημόσιων κτιρίων, οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και η βιομηχανία μπορούν και πρέπει να λάβουν μέτρα για την εξοικονόμηση φυσικού αερίου. Το υλικό για τον Τύπο είναι διαθέσιμο εδώ.

(Περισσότερες πληροφορίες: Tim McPhie — Τηλ.: + 32 229 58602· Ana Crespo Parrondo — Τηλ.: + 32 229 81325, Giulia Bedini — Τηλ.: + 32 229 58661)

 

Press Release in English

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
20 Ιουλίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα