Για να γιορτάσει την 26 Σεπτεμβρίου, Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών της 26ης Σεπτεμβρίου, η Επιτροπή θα συμβάλει στη διοργάνωση πάνω από 70 τοπικών και εθνικών εκδηλώσεων σε όλη την Ευρώπη με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Erasmus+.
Πολύγλωσσα διαδικτυακά κουίζ, ραδιοφωνικοί διαγωνισμοί, εργαστήρια μετάφρασης, καθώς και εκθέσεις και περιοδεύουσες εκθέσεις βιβλίων είναι κάποιες από τις εκδηλώσεις που είναι ανοιχτές στο κοινό.
Τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, θα εγκαινιάσει ένα σχετικό συνέδριο με τίτλο «Οι γλώσσες στον Ευρωπαϊκό Χώρο Εκπαίδευσης ».
Η Επίτροπος Γκαμπριέλ δήλωσε σχετικά: «Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών καταδεικνύει την προσήλωση της Ευρώπης στην πολυγλωσσία. Είμαι ευτυχής και περήφανη που έχω την ευκαιρία να δείξω πώς η Επιτροπή και το πρόγραμμα Erasmus+ στηρίζουν την καινοτομία και την αριστεία στη διδασκαλία και την εκμάθηση γλωσσών, ενώ παράλληλα τιμούμε τον πλούτο της γλωσσικής πολυμορφίας μας.
Ο Επίτροπος Προϋπολογισμού και Διοίκησης κ. Γιοχάνες Χάν, προσέθεσε: «Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουμε τη γλωσσική και πολιτιστική πολυμορφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο. Πρέπει να μαθαίνουμε ξένες γλώσσες για να αλληλεπιδρούμε μεταξύ μας, διότι η γνώση των γλωσσών μας φέρνει πιο κοντά. Στους τομείς όπου οι γλωσσικές μας δεξιότητες δεν επαρκούν, μπορούμε να στηριζόμαστε στη μετάφραση, η οποία μας βοηθά να κατανοήσουμε το μήνυμα. Φέτος, παροτρύνω τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, διαδικτυακές είτε δια ζώσης, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να ανακαλύψουν τις γλώσσες, την εκμάθηση γλωσσών και τη μετάφραση.»
Από τα μέσα Σεπτεμβρίου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τρέχει η εκστρατεία #EDLangs, η οποία παρουσιάζει λέξεις και από τις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ που συνδέονται με το σύνθημα «Κάνε τη φωνή σου να ακουστεί» και τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης .
Από το 2014 ως το 2020, το πρόγραμμα Erasmus+ έχει στηρίξει σχεδόν 20.000 προγράμματα για την εκμάθηση γλωσσών σε όλους τους εκπαιδευτικούς τομείς.
Τα ψηφιακά εργαλεία και τα νέα μέσα ενημέρωσης κερδίζουν διαρκώς έδαφος στην εκμάθηση γλωσσών. Από τότε που ξεκίνησε η πλατφόρμα eTwinning πριν από 15 χρόνια, πάνω από 800.000 εκπαιδευτικοί έχουν χρησιμοποιήσει για να συνεργαστούν με συναδέλφους τους και τάξεις σε άλλες χώρες.
Λεπτομέρειες
- Ημερομηνία δημοσίευσης
- 24 Σεπτεμβρίου 2021
- Ημερομηνία δημοσίευσης
- Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα