Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο27 Οκτωβρίου 2021Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Η Επιτροπή γιορτάζει τα αποτελέσματα της προκήρυξης του προγράμματος «Ορίζων 2020» για την Πράσινη Συμφωνία : 73 επιλεγέντα έργα θα λάβουν 1 δισ. ευρώ

logo_of_the_european_commission_el.svg_0.png
© EU
Σήμερα, σε μια ειδική εκδήλωση, η Επιτροπή γιορτάζει την έναρξη των 73 έργων που επελέγησαν για χρηματοδότηση με 1 δισ. ευρώ στο πλαίσιο της προκήρυξης του προγράμματος «Ορίζων 2020» για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

Πρόκειται για την τελευταία πρόσκληση υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του προγράμματος έρευνας και καινοτομίας της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020 «Ορίζων 2020», η οποία σηματοδοτεί ένα σημαντικό σταθμό προς την επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. Θα βοηθήσει την ΕΕ να αντιμετωπίσει τις κρίσεις του κλίματος και της βιοποικιλότητας, και παράλληλα θα δώσει ώθηση σε μια δίκαιη και βιώσιμη ανάκαμψη μετά την πανδημία του κορονοϊού.

Η επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ την ερευνητική κοινότητα για τη ενθουσιώδη ανταπόκρισή της στην πρόσκληση υποβολής προτάσεων του προγράμματος “Ορίζων 2020” στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. Οι ερευνητές δεσμεύονται να βρουν συγκεκριμένες λύσεις για τη μετάβαση σε μια κλιματικά ουδέτερη κοινωνία και τη βιώσιμη ανάκαμψη. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για τα χειροπιαστά οφέλη που θα αποφέρουν τα επιλεγέντα έργα στην καθημερινή ζωή των Ευρωπαίων».

Η Επιτροπή δημοσίευσε την προκήρυξη τον Σεπτέμβριο του 2020 για να κινητοποιήσει την ευρωπαϊκή κοινότητα έρευνας και καινοτομίας ώστε να συνεισφέρει σε μία από τις προτεραιότητες της Επιτροπής. Η προκήρυξη ήταν άμεσα εστιασμένη στις κύριες προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και άνοιξε τον δρόμο για άλλες σχετικές πρωτοβουλίες έρευνας και καινοτομίας στο πλαίσιο του προγράμματος έρευνας και καινοτομίας της ΕΕ για την περίοδο 2021-2027 «Ορίζων Ευρώπη».

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
27 Οκτωβρίου 2021
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα