Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο22 Ιουλίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Επιτροπή εντείνει τις προσπάθειες για την ανθεκτικότητα της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού από κοινού με τις ΗΠΑ και άλλους παγκόσμιους εταίρους

Logo Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Εξ ονόματος της ΕΕ, η Επιτροπή, εκπροσωπούμενη από τον Επίτροπο κ. Μπρετόν, υπέγραψε δήλωση, μαζί με τις ΗΠΑ και ακόμη 16 παγκόσμιους εταίρους, σύμφωνα με την οποία θα εργαστούν από κοινού για την αντιμετώπιση των ζητημάτων της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού. Στην κοινή δήλωση επισημαίνονται τέσσερις αρχές που θα κατευθύνουν τις εργασίες στα ζητήματα της αλυσίδας εφοδιασμού σε παγκόσμιο επίπεδο: βελτίωση της διαφάνειας και της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των εταίρων για την καλύτερη πρόβλεψη των σημείων συμφόρησης στην αλυσίδα εφοδιασμού, διαφοροποίηση και αύξηση των παγκόσμιων ικανοτήτων όσον αφορά τα υλικά και τις εισροές, αντιμετώπιση των τρωτών σημείων και καλύτερη διαχείριση των κινδύνων όσον αφορά την ασφάλεια στις αλυσίδες εφοδιασμού, καθώς και προώθηση δίκαιων και βιώσιμων πρακτικών κατά μήκος των αλυσίδων εφοδιασμού.

Η δήλωση είναι αποτέλεσμα των συζητήσεων στο πλαίσιο του υπουργικού φόρουμ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ στις 19 και 20 Ιουλίου, σχετικά με την ανθεκτικότητα της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού. Το φόρουμ αυτό βασίστηκε στη συνεργασία που ξεκίνησε στη σύνοδο κορυφής των ηγετών για την ανθεκτικότητα της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού, η οποία διοργανώθηκε από τον Πρόεδρο Μπάιντεν στη Ρώμη στις 31 Οκτωβρίου 2021. Η πανδημία του κορονοϊού και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία κατέδειξαν τον εύθραυστο χαρακτήρα αρκετών κρίσιμων αλυσίδων εφοδιασμού και κατέστησαν τους στόχους του φόρουμ ακόμη πιο επείγοντες. Εκτός από την ΕΕ και τις ΗΠΑ, την κοινή δήλωση έχουν υπογράψει άλλες 16 χώρες, μεταξύ των οποίων η Αυστραλία, η Βραζιλία, ο Καναδάς, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ινδία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, η Δημοκρατία της Κορέας, το Μεξικό, η Ολλανδία, η Σιγκαπούρη, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. 

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
22 Ιουλίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα