Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο11 Ιανουαρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Επιτροπή εγκαινιάζει το βραβείο «Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες της Ένταξης και της Διαφορετικότητας»

Φέτος, για πρώτη φορά, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα απονείμει το βραβείο «Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες της Ένταξης και της Διαφορετικότητας», σε κοινότητες, δήμους και περιφέρειες τιμώντας το έργο τους στην προώθηση της ένταξης και την καταπολέμηση των διακρίσεων

Visit of Polish LBGTQI Group to the European Commission

Το βραβείο που απονέμεται στο πλαίσιο της Ένωσης Ισότητας της Επιτροπής και του σχεδίου δράσης της Επιτροπής για την καταπολέμηση του ρατσισμού, αποσκοπεί στην αναγνώριση καινοτόμων δραστηριοτήτων των τοπικών αρχών για τη βελτίωση της κατάστασης και της ζωής συγκεκριμένων ομάδων που είναι εκτεθειμένες σε διακρίσεις. Οι αιτήσεις μπορούν να αφορούν συγκεκριμένα εκπαιδευτικά ή πολιτιστικά έργα, τη βελτίωση των γενικότερων υποδομών και άλλες πρωτοβουλίες που προάγουν ένα ποικιλόμορφο και συμπεριληπτικό περιβάλλον για όλους τους πολίτες. Επιπλέον, φέτος θα απονεμηθεί ειδικό βραβείο για την προώθηση της ένταξης των Ρομά.

Η Επίτροπος Ισότητας κ. Χέλενα Ντάλι δήλωσε σχετικά: «Οι πόλεις και οι τοπικές κοινότητες συμβάλλουν στην καλλιέργεια του αισθήματος του ανήκειν και στην υιοθέτηση κοινών αξιών. Η διαφορετικότητα είναι πηγή πλούτου και καινοτομίας. Με τα βραβεία ένταξης και διαφορετικότητας, θα αναγνωριστεί και θα προβληθεί το εξαιρετικό έργο που επιτελούν οι κοινότητες και οι πόλεις, ώστε να αποτελέσει πηγή έμπνευσης

Υποψηφιότητα για το βραβείο μπορούν να θέσουν όλες οι τοπικές αρχές, συμπεριλαμβανομένων των κοινοτήτων, των δήμων και των περιφερειών των κρατών μελών της ΕΕ. Επιλέξιμες για συμμετοχή είναι βέλτιστες πρακτικές που αφορούν όλους τους λόγους διακρίσεων σύμφωνα με το άρθρο 19 της ΣΛΕΕ, καθώς και διατομεακές προσεγγίσεις.

Αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν μέσω του ειδικού ιστοτόπου έως τις 15 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 13.00 (ώρα Ελλάδος). Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 28 Απριλίου 2022.

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
11 Ιανουαρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα