Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο13 Οκτωβρίου 2020Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Η Επιτροπή ανακοινώνει τους νικητές του βραβείου Megalizzi-Niedzielski για επίδοξους δημοσιογράφους και δημοσιεύει νέα πρόσκληση υποβολής προτάσεων

logo_of_the_european_commission_el.svg_0.png
© EU
Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τους νικητές του βραβείου Megalizzi-Niedzielski 2020 για επίδοξους δημοσιογράφους.

Πρόκειται για την Anastasia Lopez από την Αυστρία και τον Francisco Sezinando από την Πορτογαλία. Η Anastasia και ο Francisco βραβεύτηκαν για την προσήλωσή τους στην ποιοτική δημοσιογραφία και στις αξίες της ΕΕ.

Η Επιτροπή δημοσίευσε νέα πρόσκληση υποβολής προτάσεων για τη στήριξη μέτρων ενημέρωσης σχετικά με την πολιτική συνοχής της ΕΕ, με συνολικό προϋπολογισμό 5 εκατ. ευρώ.

Η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κ. Ελίζα Φερέιρα δήλωσε σχετικά: «Η Ευρώπη χρειάζεται δραστήριους νέους δημοσιογράφους και σπουδαστές, όπως η Anastasia και ο Francisco. Η Ένωσή μας βασίζεται στην προσήλωσή τους στη δημοσιογραφία υψηλού επιπέδου και στη βούλησή τους να δώσουν μάχη για τις ευρωπαϊκές αξίες. Η Επιτροπή δίνει ιδιαίτερη σημασία στα μέσα ενημέρωσης και θέλουμε να βοηθήσουμε τον κλάδο αυτό όσο το δυνατόν περισσότερο σε αυτούς τους πρωτόγνωρους καιρούς».

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 12 Ιανουαρίου 2021.

Παραδείγματα επικοινωνιακών δράσεων προηγούμενων δικαιούχων μπορείτε να δείτε στον σχετικό διαδραστικό χάρτη.

Το βραβείο Megalizzi-Niedzielski για επίδοξους δημοσιογράφους θεσπίστηκε το 2019 και τιμά τη μνήμη των Antonio Megalizzi και Bartek Pedro Orent-Niedzielski, νέων Ευρωπαίων δημοσιογράφων προσηλωμένων στην ΕΕ και τις αξίες της, οι οποίοι σκοτώθηκαν στα τέλη του 2018 σε τρομοκρατική επίθεση στο Στρασβούργο.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
13 Οκτωβρίου 2020
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα