Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο13 Οκτωβρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Επιτροπή ανακοινώνει τις νικήτριες του βραβείου δημοσιογραφίας Megalizzi-Niedzielski και δημοσιεύει μια νέα πρόσκληση υποβολής προτάσεων

niedzielski

Χτες το βράδυ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τις νικήτριες του φετινού βραβείου Megalizzi-Niedzielski για επίδοξους δημοσιογράφους. Πρόκειται για την Ani Arveladze από τη Γεωργία και τη Laura Bannier από τη Γαλλία. Η Επιτροπή απένειμε το βραβείο στην Ani και τη Laura για το ταλέντο τους, την αφοσίωσή τους στην ποιοτική δημοσιογραφία και την προσήλωσή τους στις αξίες της ΕΕ.

Η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κ. Ελίζα Φερέιρα δήλωσε σχετικά: «Οι δημοσιογράφοι είναι ζωτικής σημασίας για το ευρωπαϊκό εγχείρημα και τις δημοκρατίες της ΕΕ. Η Επιτροπή λαμβάνει νέα μέτρα για τη στήριξή τους. Πριν από λίγες εβδομάδες εγκρίναμε την Ευρωπαϊκή Πράξη για την Ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης και υποστηρίξαμε την έναρξη λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Αίθουσας Τύπου. Με το βραβείο αυτό αναγνωρίζουμε το έργο δύο ελπιδοφόρων νέων δημοσιογράφων.»

Κατά την τελετή βράβευσης, η Επιτροπή δημοσίευσε και την 6η πρόσκληση υποβολής προτάσεων για τη στήριξη δημοσιογραφικών δραστηριοτήτων σχετικά με την πολιτική συνοχής, συνολικού προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ. Μέσα ενημέρωσης, πανεπιστήμια, γραφεία επικοινωνίας και άλλοι ιδιωτικοί και δημόσιοι φορείς καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους για ανεξάρτητα ρεπορτάζ σχετικά με την πολιτική συνοχής. Η Επιτροπή θα καλύψει το 80 % του κόστους των έργων, με επιχορηγήσεις έως 300.000 ευρώ για τους επιλεγμένους δικαιούχους. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 10 Ιανουαρίου 2023, στις 18: 00 (ώρα Ελλάδος).

Το βραβείο Megalizzi-Niedzielski για επίδοξους δημοσιογράφους θεσπίστηκε το 2019 και τιμά τη μνήμη των Antonio Megalizzi και Bartek Piotr Orent-Niedzielski, δύο νέων Ευρωπαίων δημοσιογράφων προσηλωμένων στην ΕΕ και τις αξίες της, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στα τέλη του 2018 σε τρομοκρατική επίθεση στο Στρασβούργο. Παραδείγματα επικοινωνιακών δράσεων προηγούμενων δικαιούχων μπορείτε να δείτε στον σχετικό διαδραστικό χάρτη.

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
13 Οκτωβρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα