Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο30 Ιανουαρίου 2024Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Η Επ. Κυριακίδου διοργανώνει εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου με τίτλο «Ευρωπαϊκό σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου: Ενώνοντας τις Δυνάμεις μας"

fighting cancer

Η αλλαγή των δεδομένων όσον αφορά τον καρκίνο αποτελεί μία από τις κύριες προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τομέα της υγείας. Τρία χρόνια μετά την έγκριση του ευρωπαϊκού σχεδίου για την καταπολέμηση του καρκίνου και λίγες ημέρες πριν από την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων κ. Στέλλα Κυριακίδου διοργανώνει εκδήλωση υψηλού επιπέδου στις 31 Ιανουαρίου, για να προβεί σε απολογισμό των προσπαθειών της ΕΕ για τη βελτίωση της ζωής όλων όσων πλήττονται από τον καρκίνο και για την ενίσχυση της καταπολέμησης αυτής της νόσου.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Ρομπέρτα Μέτσολα θα συμμετάσχουν στη διάσκεψη μέσω βιντεοσκοπημένων μηνυμάτων. Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας κ. Μαργαρίτης Σχοινάς θα συμμετάσχει διά ζώσης και θα διατυπώσει βασικές παρατηρήσεις. Την εκδήλωση θα κλείσει ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων και Δημόσιας Υγείας του Βελγίου κ. Φρανκ Βαντενμπρούκε.

Στη διάσκεψη θα συμμετάσχουν ασθενείς, επαγγελματίες του τομέα της υγείας, εθνικοί εμπειρογνώμονες και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και φορέων, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Ένωση για τον Διεθνή Έλεγχο του Καρκίνου, καθώς και εκπρόσωποι των θεσμικών οργάνων της ΕΕ. Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί το πώς η συνεργασία στο πλαίσιο του σχεδίου της ΕΕ για τον καρκίνο έχει κάνει τη διαφορά στην περίθαλψη του καρκίνου στην ΕΕ, το πώς μπορούν να επιτευχθούν καλύτερα αποτελέσματα για τα παιδιά με καρκίνο, η σημασία της ποιότητας του προσυμπτωματικού ελέγχου του καρκίνου και η πρόσβαση στην ψυχοκοινωνική ογκολογική φροντίδα. Η διάσκεψη θα εξετάσει επίσης τη διεθνή συνεργασία και τη βασική προτεραιότητα της αντιμετώπισης των ανισοτήτων.

Η εκδήλωση θα διαρκέσει από τις 15.00 έως τις 18.15 (ώρα Ελλάδος) και μπορείτε να την παρακολουθήσετε διαδικτυακά εδώ.

(Για περισσότερες πληροφορίες: Stefan De Keersmaecker — Τηλ.: + 32 2 298 46 80· Ana Apse-Paese — Τηλ.: + 32 2 298 73 48)

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
30 Ιανουαρίου 2024
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα