Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο18 Δεκεμβρίου 2020Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η ΕΕ υπογράφει τις τελευταίες συμβάσεις στο πλαίσιο της Διευκόλυνσης για τους Πρόσφυγες στην Τουρκία, προϋπολογισμού ύψους 6 δισ. ευρώ

logo_of_the_european_commission_el.svg_0.png
© EU
Χθες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνήψε τις τελευταίες συμβάσεις στο πλαίσιο της Διευκόλυνσης για τους Πρόσφυγες στην Τουρκία, προϋπολογισμού ύψους 6 δισ. ευρώ.

Η υπογραφή των οκτώ τελευταίων συμβάσεων ύψους 780 εκατ. ευρώ καλύπτει τη στήριξη των βασικών αναγκών, της υγειονομικής περίθαλψης, της προστασίας, των δημοτικών υποδομών, καθώς και της κατάρτισης, της απασχόλησης και της επιχειρηματικής ανάπτυξης για τους πρόσφυγες αλλά και για τους τοπικούς ευάλωτους πληθυσμούς.

Ο Επίτροπος Γειτονίας και Διεύρυνσης Όλιβερ Βάρχεϊ δήλωσε σχετικά: «Η υπογραφή των τελευταίων οκτώ συμβάσεων στο πλαίσιο της ενωσιακής Διευκόλυνσης για τους Πρόσφυγες στην Τουρκία επιβεβαιώνει ότι η ΕΕ πραγματοποιεί τις υποσχέσεις της. Από το 2016 μέχρι σήμερα έχουν ανατεθεί πλήρως 6 δισ. ευρώ για τη στήριξη των προσφύγων και των κοινοτήτων υποδοχής στην Τουρκία. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό επίτευγμα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις τουρκικές αρχές για τη συνεργασία τους σε αυτή την κοινή προσπάθεια, ιδίως στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να συμπαραστέκεται στους πρόσφυγες και στις κοινότητες υποδοχής τους στην Τουρκία».

Μέχρι στιγμής, πάνω από 1,7 εκατ. πρόσφυγες στην Τουρκία λαμβάνουν στήριξη μέσω του μεγαλύτερου ανθρωπιστικού προγράμματος στην ιστορία της ΕΕ, 750 000 παιδιά και νέοι πρόσφυγες έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 13 εκατ. ιατρικές επισκέψεις. Η Τουρκία φιλοξενεί πάνω από 4 εκατομμύρια πρόσφυγες, τη μεγαλύτερη κοινότητα προσφύγων στον κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στον ειδικό ιστότοπο τηςΔιευκόλυνσης της ΕΕ για τους Πρόσφυγες στην Τουρκία, στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο και στην επισκόπηση των έργων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Διευκόλυνσης.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
18 Δεκεμβρίου 2020
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα