Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο10 Φεβρουαρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Η ΕΕ στέλνει πάνω από 250 άτομα στη Χιλή για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

echo

Κατόπιν αιτήματος παροχής βοήθειας που απηύθυνε η Χιλή, η  Γαλλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία, μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, στέλνουν περισσότερους από 250 πυροσβέστες, συντονιστές και ιατρικό προσωπικό στις περιοχές της χώρας που πλήττονται σφοδρότερα. Λόγω των πρωτοφανώς υψηλών θερμοκρασιών, στην κεντρική και τη νότια Χιλή μαίνονται εκτεταμένες πυρκαγιές.
 

Η ευρωπαϊκή βοήθεια πολιτικής προστασίας περιλαμβάνει 141 πυροσβέστες, ειδικούς συντονιστές και ιατρικό προσωπικό από την Πορτογαλία, 80 πυροσβέστες από τη Γαλλία, καθώς και δύο επίγειες ομάδες δασοπυρόσβεσης που αποτελούνται από συνολικά 28 άτομα και μια 10μελή ομάδα εκτίμησης και παροχής συμβουλών δασοπυρόσβεσης από την Ισπανία.
 

Έναςαξιωματικός σύνδεσμος από το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΕΕ έχει τοποθετηθεί στη Χιλή και μια ομάδα πολιτικής προστασίας της ΕΕ θα ταξιδέψει εκεί τις επόμενες ημέρες.
 

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών έχει ενεργοποιήσει την υπηρεσία συγκέντρωσης δεδομένων Aristotle και την υπηρεσία δορυφορικής χαρτογράφησης έκτακτης ανάγκης Copernicus, η οποία ως τώρα έχει εκπονήσει 15 χάρτες.
 

Στις αρχές του έτους, η ΕΕ διέθεσε στον Ερυθρό Σταυρό της Χιλής έκτακτη βοήθεια ύψους 100.000 ευρώ για τη στήριξη των ανθρώπων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στα τέλη Δεκεμβρίου στο ανώτερο τμήμα της περιφέρειας του Βαλπαραΐσο, σε απόσταση 120 χλμ. από το Σαντιάγο.
 

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.
 

(Για περισσότερες πληροφορίες: BalazsUjvari — Τηλ.: +32 2 295 45 78· DanielPuglisi - Τηλ.: +32 2 296 91 40

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
10 Φεβρουαρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα