Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο20 Σεπτεμβρίου 2021Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η ΕΕ παρουσιάζει τις δεσμεύσεις της στην 76η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη

logo_of_the_european_commission_el.svg_0.png
© EU
Σήμερα στη Νέα Υόρκη ξεκινάει για την ΕΕ μια εβδομάδα γεμάτη με συναντήσεις υψηλού επιπέδου με παγκόσμιους ηγέτες.

 

 

Το πρωί, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συμμετέχει στην άτυπη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης των ηγετών που αφορά τη δράση για το κλίμα, μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σαρλ Μισέλ. Η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης αποτελεί ευκαιρία να απευθυνθεί μια έκκληση για αποφασιστικότερη δράση σε παγκόσμιο επίπεδο και για την κάλυψη των κενών που παρατηρούνται στα επείγοντα μέτρα για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής, στην προσαρμογή σε αυτήν και στη σχετική χρηματοδότηση. Η ΕΕ παραμένει στην πρώτη γραμμή των παγκόσμιων προσπαθειών με τη δέσμευσή της να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 55% έως το 2030.

 

Το απόγευμα, η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν και ο Ύπατος Εκπρόσωπος/Αντιπρόεδρος κ. Μπορέλ, μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σαρλ Μισέλ, θα συναντηθούν με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες. Η Επίτροπος Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων κ. Γιούτα Ουρπιλάινεν, θα εκφωνήσει εναρκτήριο λόγο στην υψηλού επιπέδου παράλληλη εκδήλωση της Αφρικανικής Ένωσης και της UNICEF με τίτλο «Αναμόρφωση της εκπαίδευσης στην Αφρική» (11:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος).

 

Αργότερα το βράδυ, ο Ύπατος Εκπρόσωπος κ. Μπορέλ θα προεδρεύσει στην κλασική άτυπη σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο τέλος της συνεδρίασης περίπου στις 03:00 π.μ. (ώρα Ελλάδος).

 

Η οπτικοακουστική κάλυψη θα είναι διαθέσιμη στο EbS .

 

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
20 Σεπτεμβρίου 2021
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα