Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο24 Νοεμβρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Η ΕΕ παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 15 εκατ. ευρώ για ευάλωτους πληθυσμούς στη Συρία και τον Λίβανο

Migration pact

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 15 εκατ. ευρώ για τους πλέον ευάλωτους πληθυσμούς στη Συρία και τον Λίβανο, συμπεριλαμβανομένων προσφύγων και Λιβανέζων που έχουν ανάγκη. Από τη χρηματοδότηση αυτή, 11,5 εκατ. ευρώ προορίζονται για τη Συρία και 3,5 εκατ. ευρώ για τον Λίβανο, ώστε να παρασχεθεί επισιτιστική βοήθεια και υπηρεσίες ύδρευσης, αποχέτευσης και υγιεινής σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Η βοήθεια αποσκοπεί στην κάλυψη των αναγκών των Σύριων εντός της χώρας, καθώς και προσφύγων και ευάλωτων ατόμων στον Λίβανο.

Η χρηματοδότηση παρέχεται ενώ η πρόσφατη κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή επηρεάζει όλο και περισσότερο χώρες όπως η Συρία και ο Λίβανος, οι οποίες ήδη αντιμετωπίζουν αυξανόμενα επίπεδα φτώχειας, συγκρούσεων, επισιτιστικής ανασφάλειας, εκτοπισμού και επιδημιών.

Ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων κ. Γιάνες Λέναρτσιτς δήλωσε σχετικά: «Καθώς οι κρίσεις πολλαπλασιάζονται και οι ανάγκες αγγίζουν πρωτοφανή υψηλά επίπεδα, η ΕΕ παραμένει προσηλωμένη στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου οπουδήποτε εκδηλώνεται, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στους πλέον ευάλωτους πληθυσμούς. Με αυτή τη νέα χρηματοδότηση, θα βοηθήσουμε τους Σύριους εντός και εκτός της χώρας, καθώς και τους πρόσφυγες και τους Λιβανέζους που έχουν ανάγκη

Όλη η ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ παρέχεται ανάλογα με τις ανάγκες, ανεξάρτητα από το καθεστώς ή την εθνικότητα των δικαιούχων. Η βοήθεια παρέχεται μέσω ΜΚΟ, υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών και διεθνών οργανισμών. 

Περισσότερα στοιχεία είναι διαθέσιμα στο σχετικό δελτίο Τύπου.

 Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
24 Νοεμβρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα