Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο31 Οκτωβρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η ΕΕ ενισχύει την ανθρωπιστική βοήθεια για τους εκτοπισθέντες Αρμένιους του Καραμπάχ με σχεδόν 1,7 εκατ. ευρώ

echo_2

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αυξάνει τη χρηματοδότηση της ανθρωπιστικής βοήθειας για την Αρμενία με σχεδόν 1,7 εκατ. ευρώ, ανταποκρινόμενη στη μαζική εισροή ανθρώπων από το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η νέα χρηματοδότηση αποσκοπεί στην περαιτέρω ενίσχυση της υφιστάμενης ανθρωπιστικής βοήθειας της ΕΕ για τους εκτοπισθέντες, παρέχοντας βοήθεια σε μετρητά, στέγη, τρόφιμα και μέσα διαβίωσης, καθώς και υπηρεσίες προστασίας και υγείας. Η χρηματοδότηση αυτή έρχεται να προστεθεί στα 10,45 εκατ. ευρώ που έχει ήδη ανακοινώσει η Επιτροπή για την αντιμετώπιση της κρίσης, αυξάνοντας έτσι τη συνολική ανθρωπιστική χρηματοδότηση σε πάνω από 12 εκατ. ευρώ το 2023.

Ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων κ. Γιάνες Λέναρτσιτς δήλωσε σχετικά: «Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε τους Αρμένιους του Καραμπάχ. Καθώς αρχίζει ο χειμώνας, οι εκτοπισθέντες στην Αρμενία θα αντιμετωπίσουν πρόσθετες δυσκολίες. Η ΕΕ ενισχύει την ανθρωπιστική χρηματοδότηση, για την καλύτερη προετοιμασία ενόψει του χειμώνα. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τους εταίρους  ανθρωπιστικής βοήθειας στο πεδίο για την παροχή βοήθειας στους πλέον ευάλωτους πληθυσμούς

Πάνω από 100.000 άτομα έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, πολλές φορές παίρνοντας μαζί τους ελάχιστα αντικείμενα. Οι εκτοπισμένοι χρειάζονται τώρα τροφή, στέγη και άλλες βασικές παροχές, καθώς προσπαθούν να εγκατασταθούν στην Αρμενία. Οι ανάγκες αναμένεται να αυξηθούν ενόψει του χειμώνα, καθώς οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη θα χρειαστούν στέγη και ζεστά ρούχα.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
31 Οκτωβρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα