Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο7 Νοεμβρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η ΕΕ διαθέτει 61 εκατ. ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια για τον λαό του Αφγανιστάν και Αφγανούς πρόσφυγες στο Πακιστάν

echo

Καθώς η ανθρωπιστική κατάσταση στο Αφγανιστάν παραμένει ανησυχητική, η ΕΕ διαθέτει 61 εκατ. ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια για την αντιμετώπιση των αναγκών ευάλωτων ομάδων στη χώρα, καθώς και προσφύγων στο γειτονικό Πακιστάν. Συνολικά 60 εκατ. ευρώ διατίθενται για ανθρωπιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο Αφγανιστάν και άλλο 1 εκατ. ευρώ για ανθρωπιστικές οργανώσεις στο Πακιστάν.

Η νέα χρηματοδότηση θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης στο Αφγανιστάν, όπου σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού αντιμετωπίζει οξεία επισιτιστική ανασφάλεια. Θα χρησιμεύσει επίσης για την κάλυψη άλλων αναγκών, όπως  στέγασης,  προστασίας, υγειονομικής περίθαλψης, διατροφής, ύδρευσης και αποχέτευσης, ιδίως για τον πληθυσμό που επλήγη από τους σεισμούς που σημειώθηκαν στο δυτικό Αφγανιστάν τον Οκτώβριο.

Μέρος της χρηματοδότησης θα στηρίξει επίσης Αφγανούς πρόσφυγες που επιστρέφουν στο Αφγανιστάν, δίνοντας προτεραιότητα στην παρακολούθηση της προστασίας και στην άμεση στήριξη των κοινοτήτων υποδοχής.

Η νέα αυτή βοήθεια έρχεται να προστεθεί στα σχεδόν 94 εκατ. ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια που έχουν ήδη διατεθεί φέτος για το Αφγανιστάν, συμπεριλαμβανομένης μιας δέσμης ύψους 4,5 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκε μετά τους πρόσφατους σεισμούς. Η ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ για το Αφγανιστάν διοχετεύεται αποκλειστικά μέσω ανθρωπιστικών εταίρων στο πεδίο.

Το πλήρες δελτίο Τύπου είναι διαθέσιμο εδώ.

(Για περισσότερες πληροφορίες: Balazs Ujvari — Τηλ.: + 32 2 295 45 78· Daniel Puglisi — Τηλ.: + 32 2 296 91 40)

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
7 Νοεμβρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα