Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο29 Σεπτεμβρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Αντιπρόεδρος Γιούροβα επισκέπτεται την Ελλάδα για να συζητήσει για το κράτος δικαίου και την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης

Věra Jourová, Member of the EC

Η Αντιπρόεδρος κ. Βιέρα Γιούροβα θα βρίσκεται σήμερα και αύριο στην Αθήνα στο πλαίσιο της επίσκεψής της στα κράτη μέλη με αντικείμενο την έκθεση για το κράτος δικαίου. Θα συναντηθεί με εκπροσώπους της κυβέρνησης, των μέσων ενημέρωσης και του δικαστικού σώματος. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η Αντιπρόεδρος θα συζητήσει ορισμένα ζητήματα που σχετίζονται με το χαρτοφυλάκιό της, όπως το κράτος δικαίου, η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, η ασφάλεια των δημοσιογράφων και οι καταγγελίες για τη χρήση κατασκοπευτικού λογισμικού. Σήμερα, η Αντιπρόεδρος θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Γιάννη Οικονόμου, καθώς και με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για Ευρωπαϊκά Θέματα, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Το απόγευμα, η Αντιπρόεδρος θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τις ενώσεις δημοσιογράφων, συμπεριλαμβανομένης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου. Αύριο, η Αντιπρόεδρος θα συναντηθεί με τον Έλληνα Συνήγορο του Πολίτη κ.  Ανδρέα Ποττάκη και την Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Ευαγγελία Νίκα. Θα συναντηθεί επίσης με την ειδική ομάδα για θέματα μέσων ενημέρωσης που δημιουργήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση και θα συμμετάσχει στο «Athens Democracy Forum», όπου θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα «Δεκαετία της Δημοκρατίας: Πολωνία». 

 

(Για περισσότερες πληροφορίες: Christian Wigand — Τηλ.: + 32 229 62253· Katarzyna Kolanko — Τηλ.: + 32 229 63444· Cristina Torres Castillo — Τηλ.: + 32 229 90679)  

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
29 Σεπτεμβρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα