Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο11 Μαΐου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Αντιπρόεδρος Γιούροβα επισκέπτεται το Βερολίνο όπου θα συζητήσει για την προάσπιση της δημοκρατίας

Η Αντιπρόεδρος Γιούροβα επισκέπτεται το Βερολίνο όπου θα συζητήσει για την προάσπιση της δημοκρατίας, της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης και την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης  

Visit of Vĕra Jourová, Vice-President of the European Commission, to Germany

Σήμερα και αύριο, η Αντιπρόεδρος Αξιών και Διαφάνειας κ. Βιέρα Γιούροβα βρίσκεται στο Βερολίνο όπου πραγματοποιεί συζητήσεις σχετικά με την ενίσχυση των δημοκρατιών, ενόψει του επιθετικού πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Σήμερα το πρωί η Επίτροπος αντάλλαξε απόψεις με ΜΚΟ που ασχολούνται με την παραπληροφόρηση και συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργάνωσε το Ίδρυμα Bertelsmann.

Το απόγευμα, η Αντιπρόεδρος κ. Γιούροβα θα συναντηθεί με την Υφυπουργό Πολιτισμού και Μέσων Ενημέρωσης κ. Κλαούντια Ροτ, για να συζητήσουν την ευρωπαϊκή πράξη για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης ενόψει του Συμβουλίου Πολιτισμού την επόμενη εβδομάδα. Θα πραγματοποιήσει επίσης συνάντηση με μέλη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νομικών Θεμάτων, Πολιτισμού και Μέσων Ενημέρωσης και Ψηφιακών Υποθέσεων της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής. Την Παρασκευή, η Αντιπρόεδρος κ. Γιούροβα θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με τον Υπουργό Μεταφορών και Ψηφιακών Υποδομών κ. Φόλκερ Βίσινγκ, και τον Υπουργό Ειδικών Υποθέσεων και επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίας κ. Βόλφγκανγκ Σμιτ.

Θα συναντηθεί επίσης με εκπροσώπους της γερμανικής ένωσης εκδοτών εφημερίδων και ψηφιακών εκδοτών (BDZV) για να συζητήσει την πράξη για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης. Στη συνέχεια, η Αντιπρόεδρος θα πραγματοποιήσει δημόσια συζήτηση στο Σπίτι της Ευρώπης, στο Βερολίνο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η Αντιπρόεδρος θα συναντηθεί και με τα ρωσικά ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης που εδρεύουν τώρα στο Βερολίνο για να συζητήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

(Για περισσότερες πληροφορίες: Christian Wigand — Τηλ.: + 32 2 296 22 53· Yuliya Matsyk — Τηλ.: + 32 2 291 31 73)

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
11 Μαΐου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα