Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο27 Απριλίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

H Επίτροπος Κυριακίδου στο Λουξεμβούργο για συζητήσεις σχετικά με τη στήριξη προς την Ουκρανία και τη συνεχιζόμενη αντίδραση στην πανδημία του κορονοϊού

Visit of Stella Kyriakides, European Commissioner, to Finland

Αύριο, 28 Απριλίου, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων κ. Στέλλα Κυριακίδου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Λουξεμβούργο στο πλαίσιο των προσπαθειών της Επιτροπής να στηρίξει υγειονομικά τους Ουκρανούς πρόσφυγες, να διαχειριστεί τη συνεχιζόμενη πανδημία του κορονοϊού και να θέσει σε εφαρμογή την Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας.

 

Η Επίτροπος θα συναντηθεί με τον Μέγα Δούκα του Λουξεμβούργου και θα επισκεφθεί ένα κέντρο υποδοχής Ουκρανών προσφύγων μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Λουξεμβούργου κ. Ζαν Άσελμπορν. Η Επίτροπος θα συναντηθεί επίσης με την κ. Πολέτ Λενέρ, Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Υγείας του Λουξεμβούργου, με την οποία θα συζητήσει την προσέγγιση του Λουξεμβούργου σε αυτά τα καίρια ζητήματα.

 

Ενόψει της επίσκεψης, η Επίτροπος Κυριακίδου δήλωσε τα εξής: «Το Λουξεμβούργο είναι ιδρυτικό μέλος της Ένωσής μας και καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας του έχει αποτελέσει κινητήρια δύναμη της ευρωπαϊκής συνεργασίας. Καθώς μπαίνουμε στον τρίτο μήνα του βάναυσου πολέμου που διεξάγει η Ρωσία στην Ουκρανία, συνεχίζουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την παροχή βασικής βοήθειας έκτακτης ανάγκης στην Ουκρανία και στον λαό της. Η ανακουφιστική στήριξη και η γενναιοδωρία του Λουξεμβούργου και των άλλων κρατών μελών μας, των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, των εθελοντών και των πολιτών είναι σημαντικότερη από ποτέ για την προστασία της σωματικής και ψυχικής υγείας των Ουκρανών προσφύγων. Θα έχω την ευκαιρία να δω από κοντά τη σημαντική συμβολή του Λουξεμβούργου στις προσπάθειες αυτές. Η πανδημία του κορονοϊού παραμένει επίκαιρη, και γι’ αυτό πρέπει να διατηρήσουμε το ισχυρό πνεύμα αλληλεγγύης και συντονισμένης δράσης της ΕΕ σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα. Οικοδομώντας μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας σε συνεργασία με τα κράτη μέλη μας, θα καταστήσουμε τα συστήματα υγείας της ΕΕ πιο ανθεκτικά και καλύτερα προετοιμασμένα για την αντιμετώπιση των σημερινών και των μελλοντικών προκλήσεων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Λουξεμβούργο για την αταλάντευτη στήριξή του σε αυτές τις προσπάθειες που είναι σε εξέλιξη».  

 

Press Release in English 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
27 Απριλίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα