Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο28 Μαρτίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

H Επιτροπή ξεκινάει διαβούλευση σχετικά με τους κανόνες της ΕΕ για τα καλλυντικά

logo

Σήμερα η Επιτροπή ξεκινάει δημόσια διαβούλευση σχετικά με την προσεχή στοχευμένη αναθεώρηση των κανόνων της ΕΕ για τα καλλυντικά, σύμφωνα με τη στρατηγική για τη βιωσιμότητα των χημικών προϊόντων.

 

Στόχος της διαβούλευσης είναι να συγκεντρώσει τις απόψεις όλων των ενδιαφερόμενων μερών για τη βελτίωση των ισχυουσών διατάξεων σχετικά με την ασφάλεια των διάφορων επικίνδυνων ουσιών και την κατ’ εξαίρεση και αυστηρή χρήση τους στα καλλυντικά.

 

Η διαβούλευση εξετάζει επίσης απόψεις επί άλλων θεμάτων όπως τα νανοϋλικά, η απλούστευση της επισήμανσης και ο τρόπος εφαρμογής αποτελεσματικότερης διαδικασίας για την αξιολόγηση της ασφάλειας των χημικών ουσιών εκ μέρους των επιστημονικών επιτροπών. Της σημερινής διαβούλευσης έχει προηγηθεί διαβούλευση διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων σχετικά με την αρχική εκτίμηση επιπτώσεων, η οποία δημοσιεύτηκε το 2021.

 

Βάσει των αποτελεσμάτων των δύο αυτών διαβουλεύσεων, η Επιτροπή θα αξιολογήσει τη αναγκαιότητα της λήψης νέων μέτρων για ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση, με αποδοτικό τρόπο, της ασφάλειας των καλλυντικών και για την εξασφάλιση της ελεύθερης κυκλοφορίας τους στην ενιαία αγορά.

 

Η διαβούλευση είναι ανοιχτή ως τις 20 Ιουνίου.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
28 Μαρτίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα