Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο20 Δεκεμβρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

H EE χορηγεί ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 3,2 εκατ. ευρώ στην Κολομβία

Logo Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Επιτροπή αποδέσμευσε 3,2 εκατ. ευρώ σε πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια προς την Κολομβία για την αντιμετώπιση κρίσιμων ανθρωπιστικών αναγκών της χώρας, κυρίως εξαιτίας των συνεχιζόμενων ένοπλων συγκρούσεων, της εκτεταμένης βίας, αλλά και των επιπτώσεων των φυσικών καταστροφών. Έτσι, η ανθρωπιστική χρηματοδότηση της ΕΕ για την Κολομβία το 2022 διαμορφώνεται στα 37 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 15 εκατ. ευρώ προορίζονται για την αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών αναγκών της χώρας και τα 22 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης της Βενεζουέλας.

Η νέα χρηματοδότηση αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των πλέον επειγουσών ανθρωπιστικών αναγκών του πληθυσμού, εστιάζοντας ιδίως στις περιοχές Catatumbo, Arauca και Buenaventura και δίνοντας έμφαση στις αυτόχθονες και αφροκολομβιανές κοινότητες. Τα προγράμματα βοήθειας θα εξασφαλίσουν υπηρεσίες προστασίας, υγείας, εκπαίδευσης και άλλες βασικές υπηρεσίες.

Πάνω από 7,7 εκατομμύρια άνθρωποι στην Κολομβία χρειάζονται επειγόντως ανθρωπιστική βοήθεια. Την κατάσταση επιδεινώνουν περαιτέρω κλιματικά φαινόμενα όπως η La Niña που έχει επηρεάσει τουλάχιστον 900.000 άτομα μέσα στο 2022 μέχρι στιγμής. Λόγω της αύξησης των τιμών των τροφίμων και της απώλειας θέσεων εργασίας, στην Κολομβία αναμένεται αύξηση της φτώχειας. Ένα πρόσθετο επίπεδο ευαλωτότητας συνιστά ο διπλασιασμός του αριθμού των ατόμων που βρίσκονται σε κατάσταση παγκόσμιας επισιτιστικής ανασφάλειας μεταξύ 2019 και 2022.

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
20 Δεκεμβρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα