Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο8 Σεπτεμβρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

H Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στην 86η ΔΕΘ - Οι δεξιότητες του Σήμερα για το Αύριο στο επίκεντρο

Οι δεξιότητες του Σήμερα για το Αύριο - Δημόσια συζήτηση, 10 Σεπτεμβρίου 2022, 14.15 – 17.00, Αμφιθέατρο Νικόλαος Γερμανός

Οι δεξιότητες του Σήμερα για το Αύριο στο επίκεντρο

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα διοργανώνει στη ΔΕΘ, στις 10 Σεπτεμβρίου 2022 (14.15-17.00), εκδήλωση/διάλογο με θέμα οι «Δεξιότητες του Σήμερα για το Αύριο». 

Στην εκδήλωση καλούνται να συμμετάσχουν νέες και νέοι για να ενημερωθούν επί θεμάτων που αφορούν τις δεξιότητες και τα προσόντα που θα τους βοηθήσουν στην επαγγελματική τους εξέλιξη.

Η συζήτηση θα γίνει  με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας κ. Μαργαρίτη Σχοινά, την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη. Στον διάλογο θα συμμετάσχουν οι διευθυντές δύο ευρωπαϊκών οργανισμών που εδρεύουν στην Ελλάδα, o κ. Juhan LepassaarΕκτελεστικός Διευθυντής της ENISA (European Union Agency for Cybersecurity - Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κυβερνοασφάλεια)  και ο κ. Juergen SiebelΕκτελεστικός Διευθυντής του CEDEFOP (European Centre for the Development of Vocational Training - Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης), καθώς και η κ. Barbara Kauffmann, Διευθύντρια  στην Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, Διοικητής της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) και η κ. Νίκη Δανδόλου, Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ο Υφυπουργός .Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης θα κλείσει την συζήτηση με την ομιλία του για το νέο ΕΣΠΑ ως σημαντικό μοχλό για την ενίσχυση των ανθρώπινων δεξιοτήτων.  

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος κ. Έλενα Παπαδημητρίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του κτιρίου Νικόλαος Γερμανός στον χώρο της ΔΕΘ μεταξύ 14:15-17:00.

Για να κατεβάσετε την αφίσα της εκδήλωσης, ακολουθήστε αυτό τον σύνδεσμο: https://europa.eu/!PbMw6g

 

Για να συμμετάσχετε στην εκδήλωσή μας και να λάβετε την απαραίτητη πρόσκληση στείλτε μήνυμα στο: 

COMM-REP-GR-PRESSatec [dot] europa [dot] eu (COMM-REP-GR-PRESS@ec.europa.eu)  με θέμα ‘ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΕΘ’, το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης, το email, το κινητό, και την ιδιότητά σας. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν κωδικό εισόδου στη ΔΕΘ.

 

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και των δράσεων της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου (περίπτερο 10).

9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2022
ΔΕΘ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

 

 

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
8 Σεπτεμβρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα