Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο12 Ιουνίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

G20: η επίτροπος κ. Ουρπιλάινεν καλεί τους εταίρους να επιταχύνουν την πρόοδο προς την επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης (ΣΒΑ) και να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες

Visit of Jutta Urpilainen, European Commissioner, to India

Η επίτροπος Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων, κ. Γιούτα Ουρπιλάινεν, βρίσκεται στο Βαρανάσι της Ινδίας για να συμμετάσχει στη σύνοδο των υπουργών Ανάπτυξης στο πλαίσιο της G20 που θα πραγματοποιηθεί στις 11-12 Ιουνίου.

 

Θα συμμετάσχει στην επίσημη συνεδρίαση με θέμα «Πολυμέρεια — Συλλογικές δράσεις για την επιτάχυνση της προόδου προς την επίτευξη των ΣΒΑ», επιβεβαιώνοντας την ισχυρή δέσμευση της ΕΕ για πολυμερή προσέγγιση και καλώντας τους εταίρους της G20 να συμμετάσχουν πλήρως στην εξεύρεση πολυμερών λύσεων για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων ανισοτήτων, ιδίως στον παγκόσμιο Νότο.

 

Η επίτροπος κ. Ουρπιλάινεν θα μεταφέρει τη στήριξη της ΕΕ στο σχέδιο δράσης της G20 για την επιτάχυνση της προόδου όσον αφορά τους ΣΒΑ, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της ινδικής Προεδρίας. Για να υπογραμμίσει τη δέσμευσή της, η ΕΕ θα παρουσιάσει την εθελοντική αξιολόγηση της προόδου όσον αφορά τους ΣΒΑ στο πολιτικό φόρουμ υψηλού επιπέδου των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη στις 19 Ιουλίου.

 

Η επίτροπος θα συμμετάσχει επίσης στη δεύτερη επίσημη συνεδρίαση με θέμα «Πράσινη ανάπτυξη — μια προσέγγιση LiFE», όπου θα συζητηθούν οι αρχές υψηλού επιπέδου της G20 σχετικά με το πρόγραμμα LiFE. Στις παρεμβάσεις της, η επίτροπος θα εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο η επενδυτική στρατηγική της ΕΕ Global Gateway, η οποία αποσκοπεί στην κινητοποίηση έως και 300 δισ. ευρώ σε δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις έως το 2027, μπορεί να στηρίξει τους στόχους της G20.

 

Φωτογραφίες της αποστολής θα είναι διαθέσιμες στο EbS και οι δηλώσεις της επιτρόπου θα δημοσιευθούν στη γωνιά του Τύπου.

 

(Για περισσότερες πληροφορίες: Ana Pisonero - τηλ.: +32 2 295 43 20· Jennifer Sánchez da Silva - τηλ.: +32 2 295 83 16)

 

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
12 Ιουνίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα