Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο30 Αυγούστου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας 2023: Έντεκα έργα υποστηριζόμενα από την ΕΕ είναι υποψήφια για βραβεία

The Berlaymont Building and European Flags

Έντεκα ταινίες και έργα που χρηματοδοτήθηκαν από την ΕΕ προτάθηκαν για βραβεία στο πλαίσιο της 80ης διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, το οποίο ξεκινά σήμερα. Στο φεστιβάλ θα προβληθούν άλλες δύο ταινίες χρηματοδοτούμενες από την ΕΕ.
 

Οι ταινίες «Bastarden» του Νικολάι Αρσέλ, «Dogman» του Λικ Μπεσόν, «Comandante» του Εντοάρντο Ντε Αντζέλις και «Io Capitano» του Ματέο Γκαρόνε συμμετέχουν στον επίσημο διαγωνισμό και έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν το βραβείο του Χρυσού Λέοντα.
 

Οι ταινίες «Paradiset Brinner» της Μίκα Γκούσταφσον, «Sem Coraçao» της Νάρα Νορμάντε Τιάο και «Ser Ser Salhi» της Lkhagvadulam Purev-Ochir, προεπιλέχθηκαν για τον διαγωνισμό Orizzonti.
 

Τέσσερα ακόμη έργα που έλαβαν χρηματοδότηση από την ΕΕ έχουν επιλεγεί στο πλαίσιο του τμήματος Venice Immersive και του τμήματος Giornate degli Autori (πρώην Venice Days).
 

Τα έργα αυτά, τα οποία υποστηρίχθηκαν μέσω του σκέλους MEDIA του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη», ήταν συμπαραγωγή διεθνών ομάδων από διάφορες χώρες της ΕΕ. Οι νικητές και οι νικήτριες της φετινής διοργάνωσης θα ανακοινωθούν στις 9 Σεπτεμβρίου κατά την τελετή απονομής των βραβείων.
 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μαζί με το τμήμα του φεστιβάλ Venice Production Bridge συνδιοργανώνουν συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τη διανοητική ιδιοκτησία σε έναν κόσμο διαμεσικών έργων, ενώ το πρόγραμμα MEDIA διοργανώνει συζήτηση σχετικά με τις επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης στην παραγωγή και τη δημιουργία.
 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υποψηφιότητες και τις δραστηριότητες στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας 2023 είναι διαθέσιμες εδώ.
 

(Για περισσότερες πληροφορίες: Johannes Bahrke — Τηλ.: + 32 2 295 86 15· Thomas Regnier — Τηλ.: + 32 2 299 10 99)

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
30 Αυγούστου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα