Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο22 Οκτωβρίου 2021Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022: Αναζητάμε τις ιδέες και τις προσδοκίες των νέων!

logo_of_the_european_commission_el.svg_0.png
© EU
Μετά την έγκριση της επίσημης πρότασης για την ανακήρυξη του 2022 σε Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας, η Επιτροπή τώρα καλεί τους νέους να μοιραστούν τις προσδοκίες, τα ενδιαφέροντα και τις ιδέες τους σχετικά με το τι θέλουν να περιλαμβάνει και να επιτύχει το Έτος αυτό.

Μέσα από την έρευνα που ξεκίνησε σήμερα, θα διευκρινιστούν οι θεματικές και οι τύποι δραστηριοτήτων που επιθυμούν οι νέοι για το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας, αλλά και το τι παρακαταθήκη θέλουν να αφήσει πίσω του. Η έρευνα θα είναι ανοιχτή ως τις 17 Νοεμβρίου 2021.

Η Ευρώπη χρειάζεται το όραμα, τη συνεργασία και τη συμμετοχή όλων των νέων για να οικοδομήσει ένα καλύτερο, πιο οικολογικό, συμπεριληπτικό και ψηφιακό μέλλον. Μέσα από το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας, η Ευρώπη φιλοδοξεί να προσφέρει στους νέους περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες για το μέλλον.

Το Έτος Νεολαίας που προτάθηκε από την Πρόεδρο φον ντερ Λάιεν στην ομιλία της για την κατάσταση της Ένωσης, θα περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων για τους νέους. Το σκεπτικό είναι να ενισχυθούν οι προσπάθειες της ΕΕ, των κρατών μελών, των περιφερειακών και τοπικών αρχών, ώστε να αναγνωριστούν οι προσπάθειες που κατέβαλαν οι νέοι στη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και να στηριχθούν οι νέοι καθώς βγαίνουμε από την πανδημία.

Μέσα από νέες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022 θα συγκεντρώνονται και άλλες ιδέες που θα συμπεριληφθούν στο εν εξελίξει Έτος Νεολαίας και θα βολιδοσκοπείται η πρόοδός του. Οι νέοι θα καθοδηγούν τη διαδικασία πριν και κατά τη διάρκεια του Έτους Νεολαίας. ώστε να μπορέσουν να αντλήσουν τα μέγιστα οφέλη από αυτό.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
22 Οκτωβρίου 2021
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα