Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο7 Ιουνίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων: Ο Αντιπρόεδρος Σχοινάς και ο Επίτροπος Σμιτ στη διάσκεψη «Making skills count»

schinas - σχοινάς μαργαρίτης

Ο Αντιπρόεδρος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας κ. Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων κ. Νικολά Σμιτ θα συμμετάσχουν στη διάσκεψη «Making skills count» την Πέμπτη και την Παρασκευή, 8 και 9 Ιουνίου. Η εκδήλωση θα αναδείξει τους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητη η επένδυση σε δεξιότητες και κατάρτιση για τον καθένα ατομικά, αλλά και για τους οργανισμούς, την οικονομία και την κοινωνία γενικότερα. Στη διάσκεψη θα συμμετάσχουν κορυφαίοι εμπειρογνώμονες, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και βασικοί ενδιαφερόμενοι φορείς στον τομέα αυτό. Θα παρουσιαστούν επίσης πρωτοβουλίες και εργαλεία για την αντιμετώπιση των προκλήσεων όσον αφορά τις δεξιότητες και των ελλείψεων εργατικού δυναμικού. Στο πλαίσιο μιας ειδικής «αγοράς δεξιοτήτων» που θα φιλοξενηθεί στη διάσκεψη, φορείς υλοποίησης έργων απ’ όλη την Ευρώπη θα παρουσιάσουν τα πρωτοποριακά έργα τους για την ανάπτυξη δεξιοτήτων.
 

Ο Επίτροπος κ. Σμιτ θα εγκαινιάσει την πρώτη ημέρα της διάσκεψης με ομιλία του. Θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Γιατί είναι σημαντικές οι δεξιότητες;», ενώ στη συνέχεια θα εκφωνήσει ομιλία η Υφυπουργός Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Ουκρανίας κ. Βαλέριγια Ιονάν, με θέμα «Ψηφιακός μετασχηματισμός των δεξιοτήτων στην Ουκρανία». Οι άλλες συνεδρίες της Πέμπτης θα αναπτύξουν θέματα όπως η προσέγγιση «Πάνω απ’ όλα οι δεξιότητες», που δίνει προτεραιότητα στις δεξιότητες έναντι των τυπικών προσόντων ή των τίτλων εργασίας για την πλήρωση κενών θέσεων εργασίας, οι  δεξιότητες για την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση, καθώς και με το πώς οι οργανισμοί μπορούν να αξιολογούν καλύτερα και να ενθαρρύνουν την κατάρτιση.
 

Ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα ανοίξει τη δεύτερη ημέρα της διάσκεψης με βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ενώ θα ακολουθήσουν δύο γύροι εργαστηρίων σχετικά με τη διασυνοριακή συνεργασία, την παροχή κινήτρων και βοήθειας στους πολίτες ώστε να αποκτήσουν τις απαιτούμενες δεξιότητες, τα ψηφιακά προσόντα και τη χρηματοδότηση των δεξιοτήτων.
 

Η «αξιοποίηση των δεξιοτήτων» είναι μια εμβληματική εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων, η οποία φέρνει τις δεξιότητες και το κέντρο κατάρτισης στο προσκήνιο. Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, ενώ μπορείτε να παρακολουθήσετε τις συνόδους ολομέλειας και όλα τα εργαστήρια ζωντανά στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης.

 

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
7 Ιουνίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα