Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο4 Μαΐου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Ευρωπαϊκή Ημέρα Τουρισμού: Η Επιτροπή προωθεί έναν οικολογικότερο, πιο ψηφιακό και ανθεκτικότερο τουρισμό

tourism τουρισμός

Για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Τουρισμού θα πραγματοποιηθεί αύριο, 5 Μαΐου, στις Βρυξέλλες και διαδικτυακά, φέρνοντας σε επαφή περισσότερους από 450 φορείς του τουριστικού κλάδου. Ο κ. Τιερί Μπρετόν, Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, θα ανοίξει την εκδήλωση μαζί με την κ. Karima Delli, Πρόεδρο της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Θα ακολουθήσει συζήτηση προσανατολισμού για την οικοδόμηση ενός ανθεκτικού και κορυφαίου σε παγκόσμιο επίπεδο τουριστικού οικοσυστήματος με καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ακμάζουσες τοπικές κοινότητες. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει επίσης τρεις συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με θέμα την πράσινη μετάβαση, την ψηφιακή μετάβαση και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί μια έκθεση σχετικά με τον μετατουρισμό — τη δημιουργία εικονικών κόσμων για την προώθηση των τουριστικών προορισμών. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει απολογισμός της εφαρμογής της οδού μετάβασης για τον τουρισμό και του ευρωπαϊκού θεματολογίου για τον τουρισμό 2030, που δημοσιεύθηκαν αμφότερα πέρυσι.
 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Επιτροπή θα συζητήσει άλλες πρωτοβουλίες για την τόνωση του τουριστικού οικοσυστήματος, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μιας πλατφόρμας φορέων του τουριστικού κλάδου και της δημιουργίας ενός κοινού ευρωπαϊκού χώρου δεδομένων για τον τουρισμό, με στόχο τη στήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού του τομέα.
 

Η Επιτροπή θα ανακοινώσει την έναρξη της διαδικασίας για την ανάδειξη της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού για το 2024, η οποία επιβραβεύει τις ευρωπαϊκές πόλεις για τις καινοτόμες, ψηφιακές και βιώσιμες τουριστικές πρακτικές τους, καθώς και για την απονομή του βραβείου «Πράσινος Πρωτοπόρος του Έξυπνου Τουρισμού στην ΕΕ» (πρώην βραβείο EDEN), το οποίο αναδεικνύει πρακτικές βιώσιμου τουρισμού σε μικρότερους τουριστικούς προορισμούς. Το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ημέρας Τουρισμού είναι διαθέσιμο εδώ.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
4 Μαΐου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα