Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο25 Οκτωβρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Υδρογόνου 2022: Ενίσχυση της χρήσης του υδρογόνου μέσω της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για το Καθαρό Υδρογόνο

hydro

Ξεκίνησε στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Υδρογόνου 2022 με σειρά εκδηλώσεων καθ’ όλη την εβδομάδα έως τις 28 Οκτωβρίου.
 

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Φρανς Τίμερμανς και η Επίτροπος Ενέργειας κ. Κάντρι Σίμσον θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις. Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Φρανς Τίμερμανς εκφώνησε ειδική κεντρική ομιλία στο πλαίσιο της διάσκεψης υψηλού επιπέδου σχετικά με την πολιτική της ΕΕ για το υδρογόνο. Η Επίτροπος κ. Σίμσον θα εκφωνήσει την εναρκτήρια ομιλία κατά την πρώτη συνεδρία με θέμα «Οικοδόμηση της παγκόσμιας οικονομίας του υδρογόνου». Η εβδομάδα θα χωριστεί σε τρία τμήματα: εμβληματική εκδήλωση και έκθεση της Hydrogen Europe (24-25 Οκτωβρίου)· φόρουμ της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης για το Καθαρό Υδρογόνο και Βραβεία της Σύμπραξης για το Καθαρό Υδρογόνο (26 Οκτωβρίου)· και ημέρες έρευνας της ΕΕ και επανεξέταση του προγράμματος (27-28 Οκτωβρίου).
 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, η Επιτροπή και όλοι οι συμμετέχοντες θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με το έργο και τα επιτεύγματα της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για το Καθαρό Υδρογόνο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον εκθεσιακό χώρο της εκδήλωσης. Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή θα παρουσιάσει τα νέα έργα υδρογόνου που υποστηρίζονται από τη συμμαχία, θα ενημερώσει τους συμμετέχοντες σχετικά με τη νέα σύμπραξη για τις ηλεκτρολυτικές κυψέλες στο πλαίσιο της συμμαχίας, καθώς επίσης θα τους ενημερώσει σχετικά με τον χάρτη πορείας για την ανάπτυξη προτύπων σχετικών με το υδρογόνο. Καθώς η ΕΕ προχωρά στην απεξάρτησή της από τα ορυκτά καύσιμα, το ανανεώσιμο υδρογόνο θα διαδραματίσει καίριο ρόλο στα μελλοντικά ενεργειακά μας συστήματα και στην επίτευξη του στόχου που ορίζεται στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία για την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας στην ΕΕ έως το 2050.
 

Το σχέδιο REPowerEU περιέχει ένα σχέδιο για την αντικατάσταση του φυσικού αερίου, του άνθρακα και του πετρελαίου με ανανεώσιμο υδρογόνο, συμπεριλαμβανομένου του απαλλαγμένου από ορυκτά καύσιμα υδρογόνου, σε βιομηχανίες και τομείς μεταφορών που είναι δύσκολο να απαλλαγούν από τις ανθρακούχες εκπομπές, θέτοντας ως στόχο την εγχώρια παραγωγή 10 εκατομμυρίων τόνων στην Ευρώπη και την εισαγωγή 10 εκατομμυρίων τόνων ανανεώσιμου υδρογόνου στην ΕΕ έως το 2030. Η Συμμαχία για το Υδρογόνο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη αυτών των στόχων. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Υδρογόνου, η οποία συνδιοργανώνεται από τη Σύμπραξη για το Καθαρό Υδρογόνο, τη Hydrogen Europe, τη Hydrogen Europe Research και την Επιτροπή, είναι η μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση για το υδρογόνο. Φέρνει σε επαφή εκπροσώπους της βιομηχανίας, φορείς χάραξης πολιτικής, ερευνητές και το κοινό, προκειμένου να διαμορφωθεί μια δυναμική όσον αφορά τις τεχνολογίες καθαρού υδρογόνου, αλλά και για να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα. 
 

(Για περισσότερες πληροφορίες: Sonya Gospodinova — Τηλ.: + 32 229 66953· Federica Miccoli — Τηλ.: + 32 229 58300)

 

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
25 Οκτωβρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα