Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο16 Σεπτεμβρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας: καλύτερες συνδέσεις για βιώσιμη αστική κινητικότητα

Logo Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Περίπου 3.000 πόλεις συμμετέχουν στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, η οποία αρχίζει σήμερα και θα διαρκέσει ως τις 22 Σεπτεμβρίου. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό ο καθένας μας να στραφεί στην ενεργό κινητικότητα, στις δημόσιες συγκοινωνίες και σε άλλες καθαρές και έξυπνες λύσεις μεταφορών. Αυτές οι συνειδητές επιλογές μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας και τις εκπομπές ρύπων, εξοικονομούν χρήματα και προωθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Η Επίτροπος Μεταφορών κ. Αντίνα Βαλεάν, δήλωσε σχετικά: «Κάθε πόλη έχει τις ιδιαιτερότητές της και οι καλύτερες λύσεις είναι εκείνες που εξυπηρετούν καλύτερα τους κατοίκους της. Φέτος, περίπου 3.000 πόλεις και δήμοι από περισσότερες από 40 χώρες συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, αποδεικνύοντας τη βούλησή τους να βελτιώσουν τις υποδομές και τις υπηρεσίες μεταφορών για την καλύτερη σύνδεση των πολιτών τους, εντός των πόλεων, αλλά και με τις περιφέρειές τους και την υπόλοιπη Ευρώπη. Θα ήθελα να απευθύνω ιδιαίτερο χαιρετισμό στις ουκρανικές πόλεις που συμμετέχουν φέτος, ενώ η χώρα τους αμύνεται απέναντι στον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας.»

Οι δραστηριότητες σε όλη την Ευρώπη αυτή την εβδομάδα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη διοργάνωση ημέρας χωρίς αυτοκίνητο, φεστιβάλ ποδηλασίας, εκθέσεις ηλεκτρικών οχημάτων και εργαστήρια. Η φετινή εκδήλωση συμπίπτει επίσης με τη διάσκεψη Ημέρες Αστικής Κινητικότητας, η οποία διοργανώνεται στις 20-22 Σεπτεμβρίου στο Μπρνο, σε συνεργασία με την τσεχική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ταυτόχρονα διοργανώνονται οι Ημέρες Ασφάλειας ROADPOL, με στόχο τη μείωση του αριθμού των θανάτων στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
16 Σεπτεμβρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα