Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο21 Σεπτεμβρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας: Η Επίτροπος Βαλεάν συμμετέχει στα εγκαίνια της παγκόσμιας εκστρατείας των Ηνωμένων Εθνών για την οδική ασφάλεια

Press briefing by Adina Vălean, European Commissioner, Jean Todt, United Nations Secretary-General`s Special Envoy for Road Safety, Jean-Charles Decaux, Co-CEO of JCDecaux, and Michelle Yeoh United Nations Development Programme Goodwill Ambassador

Χθες, η Επίτροπος κ. Βαλεάν συμμετείχε στα εγκαίνια της νέας παγκόσμιας εκστρατείας των Ηνωμένων Εθνών για την οδική ασφάλεια με σκοπό την αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων, κύριας αιτίας θανάτου των ατόμων ηλικίας 5-29 ετών παγκοσμίως. Η εκστρατεία διεξάγεται από τον ειδικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την οδική ασφάλεια κ. Jean Todt και την εταιρεία JCDecaux. Με σύνθημα #MakeaSafetyStatement (Πες ναι στην ασφάλεια), η εκστρατεία ενθαρρύνει τους χρήστες του οδικού δικτύου να υιοθετήσουν απλούς και αποτελεσματικούς κανόνες οδικής ασφάλειας, με τη συμμετοχή γνωστών προσωπικοτήτων, όπως η ηθοποιός Michelle Yeoh και ο ποδοσφαιριστής Didier Drogba.

 

Η Επίτροπος Μεταφορών κ. Αντίνα Βαλεάν δήλωσε σχετικά: «Επ’ ευκαιρία της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, περίπου 3.000 πόλεις σε 50 χώρες θα ενθαρρύνουν τους πολίτες τους να δοκιμάσουν πιο βιώσιμα μέσα μεταφοράς. Το περπάτημα και η ποδηλασία είναι δύο από αυτές τις εναλλακτικές. Ενώ η βιωσιμότητα πρέπει να συμβαδίζει με την ασφάλεια, δυστυχώς, οι ευάλωτοι χρήστες του οδικού δικτύου υπερεκπροσωπούνται στις στατιστικές θανατηφόρων ατυχημάτων. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το 18% των θυμάτων θανατηφόρων ατυχημάτων είναι πεζοί και το 9% ποδηλάτες. Χαιρετίζω αυτή την παγκόσμια εκστρατεία που έχει στόχο να αλλάξουμε τα δεδομένα, να μάθουμε ο ένας από τον άλλον, να ευαισθητοποιήσουμε σχετικά με την ασφάλεια όλων των χρηστών του οδικού δικτύου και, τελικά, να σώσουμε ζωές.»

 

Η εκστρατεία προς το παρόν έχει ξεκινήσει στους δρόμους και το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, καθώς και στους δρόμους της Λιέγης, της Αμβέρσας και της πόλης Lier. Κατά την επόμενη διετία, η εκστρατεία θα εμφανιστεί σε αφίσες και δημόσιους χώρους σε περίπου 80 χώρες που πλανήτη, 1.000 πόλεις και 30 γλώσσες.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στο δελτίο Τύπου.

 

(Για περισσότερες πληροφορίες: Adalbert Jahnz — Τηλ.: + 32 2 295 31 56· Deborah Almerge-Ruckert — Τηλ.: + 32 2 298 79 86)

 

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
21 Σεπτεμβρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα