Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο26 Απριλίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Ευρωπαϊκή εβδομάδα επαγγελματικών δεξιοτήτων: ξεκινάει διαδικτυακή ψηφοφορία για τα βραβεία αριστείας που θα ανακοινωθούν στις 18 Μαΐου

Visit of Nicolas Schmit, European Commissioner, to Romania

Σήμερα, η Επιτροπή ξεκινάει διαδικτυακή ψηφοφορία για τα βραβεία αριστείας στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση. Τα βραβεία απονέμονται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων, η οποία θα διαρκέσει από τις 16 έως τις 20 Μαΐου 2022. Η Εβδομάδα τιμά φορείς και άτομα από όλη την ΕΕ που βοηθούν τους νέους και τους ενήλικες να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, να βρουν εργασία και να προοδεύσουν στη σταδιοδρομία τους.

 


Η φετινή Εβδομάδα Δεξιοτήτων εστιάζει στην πράσινη μετάβαση. Τα ιδρύματα εκπαίδευσης και κατάρτισης παίζουν καθοριστικό ρόλο στην προετοιμασία των πολιτών για θέσεις εργασίας σε νέους τομείς της πράσινης οικονομίας, καθώς και για πράσινες θέσεις εργασίας σε όλους τους άλλους τομείς που πάσχουν από ελλείψεις δεξιοτήτων. Κατά συνέπεια, η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση είναι καίριας σημασίας για την υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό θεματολόγιο δεξιοτήτων και τη σύσταση του Συμβουλίου, του 2020, σχετικά με την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.

 

Ο Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων κ. Νικολά Σμιτ δήλωσε σχετικά: «Τα βραβεία αριστείας στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση προβάλλουν εξαιρετικά παραδείγματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης απ’ όλη την ΕΕ κι από αλλού. Επενδύοντας στις δεξιότητες που απαιτούνται για την πράσινη μετάβαση, οι εκπαιδευόμενοι δημιουργούν ευκαιρίες για τους ίδιους, ενώ συμβάλλουν στην οικοδόμηση μιας πιο βιώσιμης οικονομίας. Χαιρετίζω αυτές τις καινοτόμες προσεγγίσεις κι ανυπομονώ να ακούσω τους πολυάριθμους υποψηφίους που εμπνέουν με τη δράση τους».

 

Οι πάντες μπορούν να ψηφίσουν εδώ ως τις 15 Μαΐου τους αγαπημένους υποψηφίους τους σε διάφορες κατηγορίες βραβείων, όπως «επιχειρήσεις και εκπαιδευόμενοι», «καινοτομία στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση», «κατάρτιση στο πλαίσιο της εργασίας» και «μαθητεία». Θα βραβευτούν επίσης έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και του Erasmus+, το οποίο θα εστιάσει σε παραδείγματα κατάρτισης για δίκαιη πράσινη μετάβαση, καθώς και στη δημιουργία καινοτόμων προγραμμάτων σπουδών για την πράσινη μετάβαση και ευκαιριών μάθησης για νέους από μειονεκτούντα περιβάλλοντα. Τέλος, υπάρχουν κατηγορίες βραβείων από το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ETF), το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP) και άλλους εταίρους. Οι υποψηφιότητες για τα βραβεία προέρχονται από τη Γερμανία, την Αλβανία, την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γεωργία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Λετονία, τη Μάλτα, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Σουηδία, τις Κάτω Χώρες, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Τουρκία. Οι νικητές και οι νικήτριες θα ανακοινωθούν στις 18 Μαΐου σε τελετή βράβευσης, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά εδώ.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
26 Απριλίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα