Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο13 Δεκεμβρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Erasmus+: Το πρόγραμμα γιορτάζει 35 χρόνια

Erasmus Plus 35 years

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, θα γιορταστεί με μια ολοήμερη εορταστική εκδήλωση η 35η επέτειος του προγράμματος Erasmus+. Από το 1987, το Erasmus+ έχει προσφέρει ευκαιρίες για σπουδές, κατάρτιση, εργασία και εθελοντική εργασία στο εξωτερικό σε σχεδόν 13 εκατομμύρια άτομα και θα συνεχίσει να κάνει το ίδιο τα επόμενα χρόνια.
 

Ο Αντιπρόεδρος κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, αρμόδιος για τον Ευρωπαϊκό Τρόπο Ζωής μας, και η Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ θα παραστούν στην εκδήλωση μαζί με τον Τσέχο υπουργό Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού κ. Βλαντιμίρ Μπάλας και την Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Σαμπίνε Βερχέγιεν. Θα υποδεχτούν και θα ανταλλάξουν απόψεις με άτομα που συμμετέχουν στο Erasmus+, με μέλη δικαιούχων οργανισμών και εθνικών οργανισμών, καθώς και με ιδρυτές του προγράμματος Erasmus+.
 

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, μεταξύ άλλων συνεδρίες και εργαστήρια αφιερωμένα στις προτεραιότητες του Erasmus+, παραδείγματα ορθών πρακτικών και παρουσίαση της ιστορίας του προγράμματος, καθώς και πολιτιστικές δράσεις, συμπεριλαμβανομένων των εγκαινίων μιας φωτογραφικής έκθεσης του DiscoverEU και θεατρικών παραστάσεων από πρώην συμμετέχοντες στο Erasmus+.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας της εκδήλωσης, ενώ η εγγραφή για διαδικτυακή συμμετοχή είναι ανοικτή έως τις 18:00 ώρα Ελλάδος/Κύπρου σήμερα.
 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επέτειο και τις εμπειρίες παλαιότερων συμμετεχόντων είναι διαθέσιμες εδώ. Ενημερωτικά δελτία και στατιστικά στοιχεία για το Erasmus+ είναι διαθέσιμα εδώ.
 

(Για περισσότερες πληροφορίες: Sonya Gospodinova — Τηλ.: + 32 2 296 69 53· Flore Boutier — Τηλ.: + 32 2 296 60 43)

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
13 Δεκεμβρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα