Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο7 Απριλίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Επίσκεψη του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου Ντομπρόβσκις στην Ελλάδα στις 8 και 9 Απριλίου

Dombrovskis

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Ντομπρόβσκις θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ελλάδα στις 8 και 9 Απριλίου.

Αύριο, θα βρίσκεται στην Αθήνα, όπου θα έχει συναντήσεις με μέλη της ελληνικής κυβέρνησης. Το πρωί, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος θα συναντηθεί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου στις 11:35 ώρα Ελλάδος. Στη συνέχεια, θα συναντηθεί με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου στις 12:45. Και οι δύο συνεντεύξεις Τύπου θα μεταδοθούν ζωντανά στην πλατφόρμα Ebs. Στη συνέχεια, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια και με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη.

Κατά την επίσκεψή του, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Ντομπρόβσκις θα συζητήσει την υλοποίηση του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, καθώς και τις οικονομικές προοπτικές και τον καίριο ρόλο της Ελλάδας για την παροχή βοήθειας στους ανθρώπους που εγκαταλείπουν την Ουκρανία λόγω του πολέμου.

Το Σάββατο 9 Απριλίου, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος θα βρεθεί στους Δελφούς, όπου θα συναντηθεί με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα και θα συμμετάσχει στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
7 Απριλίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα