Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο28 Σεπτεμβρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά στην Κρήτη

schinas 2 σχοινάς 2

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου ζωής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κρήτη μέχρι το Σάββατο 1 Οκτωβρίου.

 

Αύριο, Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, ο κ. Σχοινάς θα μιλήσει στην ετήσια συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που λαμβάνει χώρα στην Χερσόνησο του Ηρακλείου. Αργότερα, την ίδια ημέρα ο Αντιπρόεδρος θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τους Αντιπεριφερειάρχες του νησιού. Στη συνέχεια θα μεταβεί στα Χανιά όπου και θα επισκεφθεί το «Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής» του ΝΑΤΟ στη Σούδα, ενώ στη συνέχεια θα γευματίσει με το Δήμαρχο Χανίων, κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη και αιρετούς της περιοχής.

 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Αντιπρόεδρος θα ξεναγηθεί στο «Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων» που χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς πόρους και θα επισκεφθεί τους «τάφους των Βενιζέλων» στο Ακρωτήρι.

 

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, ο κ. Σχοινάς θα επισκεφθεί το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο, κύριο Νεκτάριο Ταβερναράκη και τα στελέχη των νεοφυών επιχειρήσεων που έχουν λάβει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Επίσης θα περιηγηθεί στις εγκαταστάσεις του Προγράμματος Διάχυτης Νοημοσύνης του Ινστιτούτου. Το μεσημέρι, ο Αντιπρόεδρος θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, κ.κ. Ευγένιο, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο χωριό Αρκαλοχώρι Ηρακλείου όπου θα συναντήσει νέους και νέες εθελοντές του 6ου Ημιμαραθωνίου Κρήτης και θα μιλήσει με τους κατοίκους της περιοχής.

 

Η επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κρήτη θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Παρασκευής όπου και θα απευθύνει ομιλία στην εκδήλωση που διοργανώνει η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και ο Περιφερειάρχης Κρήτης με θέμα «Η Κρήτη ως πρότυπο του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής: υγεία-παιδεία-πολιτισμός-ασφάλεια» . Με το πέρας της ομιλίας θα ακολουθήσει διάλογος με τους πολίτες.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
28 Σεπτεμβρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα