Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο25 Νοεμβρίου 2021Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά στα νέα κέντρα υποδοχής στην Λέρο και την Κω

ejtfbrawaaas4qr.jpg
© EU
Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου ζωής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς επισκέπτεται την Ελλάδα το Σάββατο 27 Νοεμβρίου.

 

 

Ο κ. Σχοινάς θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Λέρο και την Κω, επ’ ευκαιρία των εγκαινίων των νέων Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Τα νέα κέντρα αντικαθιστούν τις υφιστάμενες δομές. Συγκεκριμένα, το νέο κέντρο της Λέρου, αντικαθιστά την υφιστάμενη δομή η οποία θα κλείσει στο τέλος του χρόνου, ενώ στην Κω το υφιστάμενο κέντρο αναβαθμίζεται και θα λειτουργεί με τις σύγχρονες προδιαγραφές αξιοπρεπούς διαβίωσης και ασφάλειας ως το τέλος του έτους.

 

Τα νέα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης, η κατασκευή των οποίων έγινε με 100% ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, περιλαμβάνουν i) εγκαταστάσεις υποδοχής, ii) ασφαλείς ζώνες για ασυνόδευτα παιδιά, εφήβους και άλλα ευάλωτα άτομα, iii) εγκαταστάσεις για διαδικασίες μετά την αρχική άφιξη και απαραίτητους διοικητικούς χώρους, iv) εγκαταστάσεις για την εξασφάλιση πρόσβασης σε υπηρεσίες, v) κοινόχρηστες περιοχές και χώρους αναψυχής και vi) κέντρα κράτησης πριν από την απομάκρυνση.

 

Φωτογραφικό υλικό θα είναι διαθέσιμο δωρεάν εδώ -> https://europa.eu/!JB73bg

καθώς και οπτικοακουστικό υλικό εδώ -> https://europa.eu/!UP68Xr

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
25 Νοεμβρίου 2021
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα