Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο20 Οκτωβρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Επίσκεψη του Αντιπροέδρου Σχοινά στη Μαδρίτη για συναντήσεις με υπουργούς της κυβέρνησης και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών

Μαργαρίτης Σχοινάς photo

Σήμερα και αύριο, ο Αντιπρόεδρος για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής μας κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μαδρίτη. Σήμερα, ο Αντιπρόεδρος θα συμμετάσχει σε συζήτηση με τη μικτή επιτροπή του Ισπανικού Κοινοβουλίου για την Ευρωπαϊκή Ένωση με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στην ΕΕ στους τομείς της μετανάστευσης, της ασφάλειας, της υγείας, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και των δεξιοτήτων. Θα εκφωνήσει επίσης κεντρική ομιλία στην τελετή έναρξης του ακαδημαϊκού έτους της Ακαδημίας Συμβολαιογράφων της Μαδρίτης.

Την Παρασκευή, ο Αντιπρόεδρος θα συναντηθεί με την κ. Μαριτσέι Μπατέτ, Πρόεδρο του Ισπανικού Κοινοβουλίου, και την κ. Νάντια Καλβίνιο, Πρώτη Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομίας και Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Ισπανίας. Θα συζητήσουν σχετικά με τις εν εξελίξει πρωτοβουλίες για την προστασία των υποδομών ζωτικής σημασίας, την κυβερνοασφάλεια και τη μελλοντική Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κυβερνοδεξιοτήτων. Μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη τύπου, αύριο στις 16.30 ώρα Ελλάδος. Την ίδια ημέρα, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα συναντηθεί επίσης με την κ. Πιλάρ Αλεγρία, Υπουργό Παιδείας και Επαγγελματικής Κατάρτισης, με την οποία θα συζητήσει το προσεχές Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων 2023 και τον Ευρωπαϊκό Χώρο Εκπαίδευσης.

Ο κ. Σχοινάς θα συναντηθεί επίσης με εκπροσώπους της Telefónica με θέμα την ασφάλεια των δικτύων.

 

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
20 Οκτωβρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα