Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο25 Μαΐου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Επίσκεψη της Προέδρου φον ντερ Λάιεν στην Ιταλία

von der Leyen

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μεταβαίνει σήμερα στην Ιταλία, για να δει ιδίοις όμμασι τις καταστροφές, τις οποίες προκάλεσαν οι καταστροφικές πλημμύρες των προηγούμενων ημερών.
 

Σήμερα το απόγευμα, στην περιφέρεια της Εμίλια-Ρομάνια, η Πρόεδρος μαζί με την Ιταλίδα Πρωθυπουργό κ. Τζόρτζια Μελόνι, τον Πρόεδρο της περιφέρειας κ. Στέφανο Μπονατσίνι και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα επισκεφθεί τις πλημμυρόπληκτες περιοχές και θα έχει την ευκαιρία να δει τις προσπάθειες αρωγής που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η Επιτροπή έχει στηρίξει τις προσπάθειες αυτές διευκολύνοντας τη μεταφορά ειδικού εξοπλισμού μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ.
 

Η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν και η Πρωθυπουργός κ. Μελόνι θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στις 17.30 ώρα Ελλάδος, η οποία θα μεταδοθεί απευθείας στο EbS. Οι δηλώσεις της Προέδρου θα δημοσιευθούν εδώ.

 

Την Παρασκευή το πρωί, η Πρόεδρος θα μεταβεί στη Βενετία, όπου θα συζητήσει τις επιπτώσεις της κλιματικήςαλλαγής με τον Δήμαρχο της Βενετίας, εκπροσώπους τοπικών φορέων και ειδικούς. Αργότερα θα επισκεφθεί την Μπιενάλε, όπου θα εκφωνήσει την εναρκτήρια ομιλία σε εκδήλωση για το Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους με τίτλο «Radical yet possible future space solution».
 

Η ομιλία θα μεταδοθεί απευθείας στο  EbS στις 12:00 ώρα Ελλάδος. Το κείμενό της θα δημοσιευθεί εδώ.

 

Στην Μπιενάλε θα δώσει το παρών και η Επίτροπος κ. Ελίζα Φερέιρα, η οποία θα εκφωνήσει την ομιλία λήξης.

 

(Για περισσότερες πληροφορίες: EricMamer – Τηλ.: +32 2 299 40 73˙ DanaSpinant – Τηλ.: +32 2 299 01 50)

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
25 Μαΐου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα