Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο26 Απριλίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Επίσκεψη της Επιτρόπου Σίμσον στις ΗΠΑ με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας για τις καθαρές μορφές ενέργειας

Visit of Kadri Simson, European Commissioner, to Austria

Αυτή την εβδομάδα, η Επίτροπος Ενέργειας κ. Κάντρι Σίμσον θα επισκεφτεί τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα συνεχίσει τις κοινές εργασίες με τον διατλαντικό μας εταίρο για τη μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας, στο πνεύμα της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και των προσπαθειών της ΕΕ να απεξαρτηθεί από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα.

 

 Την Τετάρτη, η Επίτροπος θα βρεθεί στο Ατλάντικ Σίτι όπου θα συμμετάσχει στο Διεθνές Φόρουμ Συμπράξεων για την Υπεράκτια Αιολική Ενέργεια (IPF) 2022 και στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου του Συμβουλίου Ενέργειας ΗΠΑ-ΕΕ για την Υπεράκτια Αιολική Ενέργεια. Θα έχει επίσης διμερή συνάντηση με την Υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ, κ. Τζένιφερ Γκράνχολμ, και θα μιλήσει σε τοπικώς διαπιστευμένα μέσα ενημέρωσης στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου. Την Πέμπτη, στη Νέα Υόρκη, θα συμμετάσχει σε δημόσια εκδήλωση που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Κολούμπια σχετικά με τα σχέδια της ΕΕ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, σχέδια τα οποία επέσπευσε ο ρωσικός πόλεμος στην Ουκρανία.

  

Αργότερα, η Επίτροπος θα παραστεί σε γεύμα εργασίας με υψηλόβαθμα στελέχη του τομέα της ενέργειας και του χρηματοπιστωτικού τομέα.

 

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
26 Απριλίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα