Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο11 Οκτωβρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Επίσημη επίσκεψη της Επιτρόπου κ. Κυριακίδου στις Ηνωμένες Πολιτείες

kyriakides

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων κ. Στέλλα Κυριακίδου θα βρίσκεται στην Ουάσινγκτον την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, όπου θα συναντήσει εκπροσώπους της κυβέρνησης των ΗΠΑ, αξιωματούχους της δημόσιας υγείας και φορείς που δραστηριοποιούνται στην πολιτική κατά του καρκίνου.

Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν κυρίως στη συνεργασία ΕΕ-ΗΠΑ για τον καρκίνο, στα επόμενα βήματα της διαχείρισης της πανδημίας του κορονοϊού και στην ενίσχυση της πρόληψης, της ετοιμότητας και της αντίδρασης σε πανδημίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Την Τετάρτη, η Επίτροπος κ. Κυριακίδου θα συναντηθεί με τον επικεφαλής ιατρικό σύμβουλο του Προέδρου Μπάιντεν κ. Άντονι Φάουτσι, με τον Συντονιστή για την αντιμετώπιση της COVID-19 στον Λευκό Οίκο κ. Ασίς K. Τζα και με την ηγεσία του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου. Θα συναντηθεί επίσης με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer κ. Άλμπερτ Μπουρλά. Την Πέμπτη, η Επίτροπος θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον κ. Χαβιέρ Μπεσέρα, Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ. 

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
11 Οκτωβρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα